juni 9, 2021

Historisk høje priser: Sælg din brugte bil nu

Det er meget længe siden, at der har været så få brugte biler til salg. Sammen med en enorm efterspørgsel giver det høje priser – også på din brugte bil hjemme i garagen.

Af: Jacob Dalby / d. 8. juni 2021

Der er lige nu en rigtig god mulighed for at gøre en god handel med din brugte bil. Europa er nemlig i markant underskud af biler og det betyder, at du kan få mere for din brugte bil, end du ville kune for bare fem måneder tilbage. Forhandlerne mangler simpelthen biler at sælge og er derfor villige til at betale mere for din brugte bil, som du har holdende hjemme i garagen – nærmest mere end nogensinde.

Massive forsinkelser på nye biler

Én af grundene til de høje priser på brugte biler er de i øjeblikket massive forsinkelser på leveringerne af nye biler. Det skubber efterspørgslen efter nyere brugte og så videre i vejret. Logikken er, at når man skal vente fire-otte måneder på leveringen af den nye bil, så vælger man i stedet en nærmest ny eller nyere brugtbil.

LÆS OGSÅ | Mangel på mikrochips presser bilindustrien: Sådan påvirker det dig

Samtidig er udbuddet af brugte biler generelt lavt, fordi der er færre brugte biler i markedet. Både i Danmark og Europa hvor COVID-19 har sænket produktionen af nye biler og derfor efterfølgende tilstrømningen af brugte biler. Mange droppede også den offentlige transport under COVID-19 og købte istedet en brugt bil.

Eksempler på prisstigninger

Nedenfor har vi indsat eksempler på biler, der er steget markant, fordelt på forskellige klasser. Prisudviklingen er set over et fem måneders perspektiv. Udgangspunktet er en fire år gammel brugtbil med ca. 80.000 km på tælleren.

 Steget tilForskel
Mikro
VW Up
83.000 kr.8.000 kr.
Mini
Toyota Yaris 1,5 Hybrid e-CVT
119.000 kr.9.000 kr.
Mellem
Ford Focus 1,0 SCTi st. Car
171.000 kr.12.000 kr.
Firma
Opel Insignia 1,6 CDTi
178.000 kr.11.000 kr.
SUV
Peugoet 3008 1,6 Hdi 120
236.000 kr.14.000 kr.
MPV
VW Touran 2,0 Tdi
294.000 kr.18.000 kr.

Dieselbiler fortsat efterspurgte

Som det fremgår at skemaet gælder prisstigningerne også biler med dieselmotor. Det er der en klar grund til, mener Jan Lang, der er markedsanalytiker hos Bilbasen:

”Det skyldes især, at priserne på nyere benzinbiler er steget mellem 7 og 15% i løbet af 2021, afhængig af hvilket segment man kigger ind i. Det er ganske enkelt det faldende udbud af benzinbilerne, der ligger til grund for dette. Samtidig er forhandlernes indkøbspriser på et meget højt niveau.”

LÆS OGSÅ | Stor undersøgelse: Her er de mest økonomiske elbiler

Ser vi derimod på de elektriske biler, der har været voldsomt populære på brugtmarkedet den seneste tid, er situationen en lidt anden. Den store efterspørgesel skyldtes igen, at kunderne er blevet mødt med lange leveringstider og derfor har søgt mod brugte elbiler. Men priserne på disse ser nu ud til at have nået toppen:

”Anderledes ser det ud for nyere elbiler, hvor priserne er stabiliseret. For nogle modeller ligefrem let aftagende, hvilket også medfører let stigende liggedage for de ellers så populære elbiler.” udtaler Jan Lang.

Varer de høje priser ved?

Ikke hvis du spørger Jan Lang. Til spørgsmålet om hvorvidt der er udsigt til, at priserne falder igen, er svaret kort og godt:

Ja, priserne formodes at falde igen.”

Det betyder altså, at man ikke bør vente for længe med at sælge sin brugte bil, hvis man vil have andel i de høje priser på brugte biler, der er mulighed for lige nu.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

BMW iX1 sniger sig ned på 395.000 kr.

Den elektriske iX1 – og søstermodellen iX2 – er faldet 25.000 kr. Med priser fra 395.000 kr. står elbilerne bedre i et marked med hård konkurrence, men der er stadig plads til forbedringer.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå, så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS