pålidelige biler
december 21, 2023

Hold din bil lovlig og sikker med regelmæssige syn

At forstå reglerne for periodisk syn af din bil er afgørende for alle bilejere i Danmark. Det er vigtigt at vide, hvor ofte din bil skal til syn i Danmark.

AF: Bilbasen Blog FOTO: Colourbox/Morten Bek

Grundlæggende om periodisk bilsyn

I Danmark er det lovpligtigt at få sin bil synet regelmæssigt. Formålet med bilsynet er at sikre, at køretøjer på vejene opretholder en standard for sikkerhed og miljømæssig påvirkning.

For de fleste personbiler og varevogne op til 3.500 kg er det første syn 4 år efter bilens første registreringsdato.

Dette sikrer, at nye køretøjer overholder de gældende sikkerheds- og miljøstandarder. Din bil indkaldes automatisk gennem e-boks.

Hyppighed af bilsyn

Efter det første syn skal din bil synes hvert andet år. Det er vigtigt at få synet bilen inden for fristen, da man kan straffes med bøde for at køre i en usynet bil.

For ældre biler, som har været i drift i mange år, er det særligt vigtigt at overholde disse synsintervaller for at sikre, at bilen fortsat er sikker at køre i.

Booking og forberedelse til syn

Du kan booke en tid til syn hos en autoriseret synshal. Det anbefales at forberede din bil til synet ved at tjekke de mest almindelige fejl og mangler, såsom dæktryk, lygter, bremser og udstødningssystem.

En grundig forberedelse kan hjælpe med at undgå at bilen bliver afvist ved synet, hvilket sparer tid og penge.

Konsekvenser ved manglende syn

At undlade at få din bil synet til tiden kan føre til bøder og i værste fald inddragelse af nummerpladerne. Derudover kan forsikringsselskaber nægte at dække skader, hvis det viser sig, at bilen ikke var lovligt synet på skadestidspunktet.

Derfor er det vigtigt at overholde synsfristerne og sikre, at din bil altid er lovligt og sikkert på vejene.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen Blog

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS