december 19, 2023

Nio kører 1.145 kilometer på en opladning i ET7

Nio ET7 udstyret med et batteri på 150 kWh har nu rekorden som den masseproducerede elbil, der er kørt længst på en opladning. 1.145 kilometer mellem Kunming og Beihai i Kina uden at lade op.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

Nio er mest kendt for sine batteriskifte-stationer, som der i Danmark kun er en enkelt af, men nu har den kinesiske producent sat en rekord, som gør, at skiftestationerne virker overflødige. I den store sedan ET7 har Nio sat rekord for, hvor langt en masseproduceret elbil kan køre på en enkelt opladning.

Rækkevidderekorden blev sat mellem de kinesiske byer Kunming og Beihai, og den målte afstand på opladningen er 1.145 kilometer. Nio oplyser dog ikke til, om rekorden er verificeret af nogen udenfor Nio, men ikke desto mindre er antallet af kilometer imponerende.

For at nå op på 1.145 kilometer var ET7 udstyret med det nye batteri fra Nio på 150 kWh – Ultra Long Range-batteriet, som passer i alle Nio-modeller og som Nio sandsynligvis begynder at sælge sine biler med i 2024. Batteriet er et semi-faststofbatteri, som har den højeste energitæthed for et kinesisk masseproduceret højvoltsbatteri til elbiler.

Nio-chefen kører 1.044 kilometer på en opladning

Hvem der sad bag rattet under den rekordlange tur, oplyser Nio ikke, men for at skabe ekstra opmærksomhed om rekorden har Nio-grundlæggeren William Li været på samme mission: kør længst muligt på en opladning.

William Li og en passager brugte 14 timer på at køre fra Shanghai til Xiamen, og turen blev live-streamet. Den maksimale hastighed var sat til 90 km/t, og gennemsnitsfarten endte med at være 83,9 km/t. Gennemsnitsforbruget i ET7 med 150 kWh-batteri var på 13,2 kWh/100 kilometer, og udendørstemperaturen – som man kan se på billedet herover – var som i et køligt dansk efterår.

Med 3 procent tilbage på batteriet tilbagelagde William Li i alt 1.044 kilometer uden at lade op, og 92 procent af turen – cirka 957 kilometer – blev kørt med ET7’erens Navigate-on-Pilot+ aktiveret, som er bilens selvkørende funktionaliteter.

Del artikel:

Brugte biler fra Nio til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS