Honda tilbagekalder biler
marts 28, 2019

Livsfarlig airbagfejl: 3.600 danske biler tilbagekaldes

En alvorlig airbagfejl får nu Honda til at tilbagekalde biler på verdensplan. Fejlen har allerede kostet menneskeliv og adskillige tilskadekomster i Asien og USA. 3.600 danske Honda-ejere må derfor nu aflægge deres nærmeste Honda-værksted et visit.

Af: Simon Hallenslev / d. 28. marts 2019

Den japanske airbagproducent Takata har anerkendt fejl på flere millioner af biler på verdensplan. Det har fået Honda Danmark til at tilbagekalde hele 3.600 danske biler.

Selvom ingen endnu ikke er kommet til skade i Europa, har fejlen kostet 23 menneskeliv i Asien og USA, hvorfor Honda kategoriserer problemet som en hastesag.

LÆS OGSÅ | Brandfare: Nu bliver 700.000 biler fra VW kaldt tilbage

Honda Danmark beroliger de danske bilejere med, at fejlen kun er aktuel, hvis bilens airbags udløses.

– Bilejerne kan godt føle sig trygge i at køre i Hondaen, indtil airbaggen er udskiftet, fortæller servicespecialist hos Honda Kim Steen-Hansen til tv2.dk.

Airbagpatron kan have for højt tryk

Honda skriver på deres hjemmeside, at fejlen ligger i en airbagpatron, der kan have for højt tryk.

Når airbaggen udløses, sker det med for stor kraft, hvilket springer et metalhus i udløsningsenheden, og som dermed sender metalstykker og -splinter ud i kabinen. Metalstykker, der med høj fart kan ramme alle i bilen.

LÆS OGSÅ | Ny sag om brandfare: Mere end 1 million biler tilbagekaldes

Honda Danmark har via stelnumre fundet frem til de berørte danske biler, og har kontaktet ejerne pr. brev gennem Skat.

Hvis du er en af de berørte Honda-ejere, skal du kontakte dit nærmeste Honda-værksted og bestille en tid til udskiftning af den fejlramte patron. Udskiftningen er uden beregning og anslås til at tage omkring en time.

Største japanske konkursbegæring nogensinde

Airbag-problemet har de foregående år ikke kun begrænset sig til biler af mærket Honda.

Tidligere har mærker som Toyota, Fiat, BMW og Subaru også været nødt til at tilbagekalde biler i massevis.

Efter de første tilbagekaldelser begyndte i 2014, faldt Takatas aktie på det japanske aktiemarked hurtigt med 95 procent. Takata-aktien blev derfor pillet helt af markedet i juli 2017.

LÆS OGSÅ | Har Tesla kurs mod kollaps eller succes?

Fejlen har helt naturligt også betydet flere søgsmål fra bilindustrien mod Takata. Søgsmål, der efter sigende har sneget sig op over 65 milliarder danske kroner.

Aktiekollaps og søgsmål betød ultimativt, at Takata i 2017 måtte begære sig konkurs, og det udgjorde dermed den største japanske konkurs nogensinde.

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS