Toyota tilbagekaldelse brandfare arkivfoto
september 7, 2018

Ny sag om brandfare: Mere end 1 million biler tilbagekaldes

For tredje gang på en måned må en af verdens største bilproducenter tilbagekalde biler på grund af fejl, der i værste tilfælde kan udgøre en brandfare. Denne gang gælder det mere end én million biler på verdensplan.

Af: Esben Skrumsager / d. 7. september 2018

Der er fuld fart på tilbagekaldelserne i øjeblikket. For nylig kunne vi fortælle, at Volkswagen hiver 700.000 biler en tur forbi værkstedet, og inden da var det BMW, der i begyndelsen af august måtte tilbagekalde mere end 300.000 biler. Begge gange på grund af fejl, der i værste fald kunne resultere i brand.

Og nu har en rapport om røgudvikling i en hybrid gjort det nødvendigt for Toyota at gøre det samme. Det har vist sig, at et elektrisk kabel forbundet til modulet, der styrer hele hybridsystemet, sandsynligvis vil blive overbelastet over tid, og den slitage kan føre til kortslutning og risiko for brand.

Af de mere end en million biler, der er tilbagekaldt, findes over 200.000 i Europa. I Japan er der 554.000 biler og i USA omkring 192.000 biler.

Knap 3.000 danske biler berørt

Bilbasen har været i kontakt med Toyota Danmarks pressechef, Anders Tystrup, der oplyser, at 2900 biler i Danmark skal en tur forbi Toyota, hvor de skal have kontrolleret ledningsnettet.

– Da fejlen er konstateret tidligt på de omfattede modeller, forventes det ikke, at der er sket skader på ledningsnettet. Udbedringen består herefter i at montere forstærket beskyttelse på ledningerne. Såfremt ledningsnettet imod forventning har taget skade, vil hele ledningsnettet blive udskiftet til en ny type med ekstra forstærkning, skriver Toyota på hjemmesiden.

Alle berørte kunder modtager brev via SKAT (Centralregisteret for Motorkøretøjer) snarest mulig. Hvis man modtager brevet, skal man kontakte et autoriseret Toyota-værksted for at aftale en tid til udbedring.

Det er vigtigt at understrege, at Toyota i Danmark ikke har registreret uheld som følge af ovenstående.

Disse biler er omfattet af tilbagekaldelsen

– Toyota Prius Hybrid produceret fra juli 2015 til maj 2018,

– Toyota Prius Plug In produceret fra marts 2016 til maj 2018

– Toyota C-HR Hybrid produceret fra maj 2016 til maj 2018

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS