august 21, 2023

Hvad er leasing af elbil?

Gælder der særlige regler for leasing af elbiler? Læs med her og find ud af, om der er særlige fordele og ulemper ved at lease elbil.

AF: Bilbasen Blog

I denne artikel kan du læse mere om: 

  • Hvad det koster at lease elbil
  • Hvilke fordele og ulemper der er ved leasing af elbil
  • Hvilke ting du skal være opmærksom på, når du leaser elbil

Er du interesseret i at få fingrene i en elbil, men har du ikke lyst til at betale en masse penge på én gang? Så kan leasing af en elbil være en fantastisk mulighed for dig.

I denne artikel gennemgår vi alt, hvad du skal vide om leasing af elbil.

Hvad koster det at lease elbil?

Når du leaser en elbil, ejer du ikke elbilen. I stedet er det et leasingselskab eller en låneudbyder, der ejer elbilen. Du betaler et fast månedligt beløb for at bruge elbilen. Det inkluderer typisk et antal kørte kilometer om året og vedligeholdelse. Udover det månedlige beløb koster en leaset elbil også et startgebyr – en såkaldt førstegangsydelse. Begge dele hænger sammen med bilens købsværdi.

Det er altså ikke biltypen eller drivlinjen, der bestemmer prisen, men bilens købsværdi. Det viser sig derfor, at priserne for at lease en elbil ofte er lidt højere end for en tilsvarende benzinbil.

Eksempler på priser på leasing af elbiler

De fleste danskere har et kørselsbehov, der svarer til omkring 40 kilometer om dagen eller cirka 15.000 kilometer om året. Det er typisk også det, der er standarden, når man vælger leasing af elbil.

Nedenstående er et eksempel på finansiering af en fabriksny bil ved 15.000 kilometer om året i 36 måneder.

Eksempel på leasing af elbil i 36 måneder

Ydelse per måned: 4.699 kroner

Udbetaling: 10.000 kroner

Samlede omkostninger: 231.352 kroner

Hvordan finder du den rigtige leasingaftale til elbil?

Når du leder efter en leasingaftale til elbil, er der nogle vigtige ting, du skal holde øje med.

Længde på leasingperioden

Leasingperioden kan være på mellem et og fem år. Overvej, hvor længe du gerne vil lease elbilen, og hvilken længde der passer dig.

Månedlige betalinger

De månedlige betalinger kan variere afhængigt af elbilen pris, leasingperioden og eventuelle ekstra omkostninger. Tjek priserne hos de forskellige leasingselskaber for at finde den bedste pris.

Kilometerbegrænsning

Leasingaftaler indeholder i langt de fleste tilfælde en kilometerbegrænsing. Du skal vurdere, hvor mange kilometer du forventer at køre i løbet af leasingperioden. Det er vigtigt, at du er realistisk, for det kan blive dyrt, hvis du kører mere end aftalen foreskriver.

Forsikring og vedligeholdelse

Undersøg om forsikring og vedligeholdelse er med i leasingaftalen. Hvis ikke har du nemlig selv ansvar for disse omkostninger.

Fordele ved leasing af elbil

Der er en lang række fordele ved at lease elbil.

Lavere månedlig betaling

Du får mulighed for at købe en dyrere bil, end du normalt ville have råd til, fordi du kun betaler for brugen af bilen og ikke hele bilens værdi.

Ingen udbetaling

Når du køber en bil, skal du lægge en stor udbetaling. Når du leaser, kan du undgå denne udbetaling og i stedet betale mindre, faste månedlige beløb.

Mindre vedligeholdelse

Leasingselskabet er som hovedregel ansvarlig for vedligeholdelse af bilen. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om omkostninger ved service eller reparationer.

Nyeste biler

En leasingperiode varer ofte kun et par år. Det betyder, at du kan få en nyere bil med bedre teknologi og funktioner, når du skifter til en anden leasingbil.

Bedre for miljøet

Leasing af elbil er en mere bæredygtig løsning, fordi du kører på ren el, som udleder mindre CO2.

Ulemper ved leasing af elbil

Leasing af elbil kan også have nogle ulemper, som du bør være opmærksom.

Begrænset kørsel

I modsætning til, hvis du ejer din bil, kan du ikke bare køre så langt, som du vil. De fleste leasingaftaler inkluderer nemlig en begrænsning på, hvor mange kilometer du må køre i leasingperioden. Hvis du overskrider begrænsningen, skal du betale for det.

Færre ejerskabsfordele

Når du leaser, ejer du ikke elbilen, og du kan ikke på samme ændre eller tilpasse bilen, som du vil.

Tidlig tilbagelevering

Hvis du vil levere elbilen tilbage før tid, kan du muligvis blive pålagt at betale for resten af leasingperioden.

Mindre fleksibilitet

Leasing af en elbil kan være mindre fleksibelt end at eje elbil, fordi du ikke kan ændre aftalen, når den først er underskrevet.

Du behøver ikke frygte udviklingen

Elbilen udvikler sig konstant teknologisk. Det er godt, fordi det betyder, at elbiler bliver bedre dag for dag. Desværre betyder det også, at en elbilejer kan stå med en spritny elbil, der allerede året efter kan være forældet. Det skaber stor usikkerhed og gør køb af elbiler til en potentielt dårlig investering. 

Med leasing slipper du for de bekymringer, da du ikke er ansvarlig for at sælge elbilen videre efter endt leasingperiode og derfor ikke behøver bekymre dig om bilens værdi over tid. Det er leasingselskabets hovedpine.

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen Blog

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS