september 21, 2023

Hvad er min bil værd?

Det kan være svært at vurdere, hvor meget din bil er værd, når du skal sælge den. Her får du overblik over, hvordan du vurderer værdien af din bil.

AF: Bilbasen Blog

 I dette blogindlæg kan du læse om:

 • Alt fra bilens alder, kilometertal, kørselshistorik, vedligeholdelsesniveau og generelle stand kan påvirke værdien.
 • Det kan koste dig penge i tabt fortjeneste, hvis du sætter værdien af din bil forkert.

Du kan få et nemt og hurtigt overblik over bilens værdi ved at benytte et bilvurderingsværktøj online.


Står du overfor at sælge din bil, for eksempel i forbindelse med købet af en ny, er det ikke helt uvæsentligt, hvad bilen er værd. Det kan dog være svært for en almindelig bilejer selv at vurdere, hvad bilen er værd, og risikoen for at ramme forkert er derfor høj. 

Sætter du værdien for højt, risikerer du at spilde en masse tid på at vente på en køber, som ikke kommer, og sætter du prisen for lavt, får du ganske enkelt for lidt ud af salget.

Herunder gennemgår vi alle de faktorer som spiller ind på bilens værdi og kommer med råd til, hvordan du kan få hjælp til at vurdere hvad din bil er værd.

Hvilke faktorer påvirker bilens værdi?

Der er mange faktorer, der kan påvirke, hvad din bil er værd, herunder bilens alder, kilometertal, kørselshistorik, vedligeholdelsesniveau og stand. En bil, der er ældre eller har kørt mange kilometer, har typisk en lavere værdi end en nyere bil med færre kilometer på tælleren. 

 • Bilens kørselshistorik er også vigtig, da en bil, der har været i flere ulykker eller har været dårligt vedligeholdt, har en lavere værdi end en bil, der har været passet godt på. 
 • Den generelle stand på bilen, både indvendigt og udvendigt, kan også påvirke dens værdi, for selv mindre skader eller mangler, kan have en negativ effekt på dens værdi. 
 • Endelig har faktorer som udstyr, model og mærke også en rolle at spille i bilens værdi, da nogle mærker og modeller er mere eftertragtede end andre, og nogle udstyrskonfigurationer kan tilføje ekstra værdi til bilen.

Hvad kan jeg få for min bil?

Vil du gerne vide, hvad din bil er værd, kan du med fordel benytte et bilvurderingsværktøj online, som beregner bilens værdi ud fra en standardiseret skabelon. Du udfylder blot de nødvendige informationer, og så beregner værktøjet en værdi.

Det er vigtigt i den sammenhæng at huske på, der kun er tale om en vejledende vurdering, som ikke kan stå alene, men som giver et udmærket fingerpeg om værdien af din bil.

Du finder Bilbasens vurderingsværktøj lige her:

Få vurderet din bil på bilbasen her.

For at få et godt resultat fra vurderingsværktøjet, skal du have følgende oplysninger parat:

 • Nummerplade
 • Variant af bilmodel
 • Antal kørte kilometer
 • Farve
 • Servicebog udfyldt?
 • Evt. ekstraudstyr
 • Generel stand
 • Skader
 • Rustgaranti
 • Yderligere rustbeskyttelse
 • Om det er en rygerbil

Herefter beregner værktøjet, hvad du kan få for din bil.

Bilsalg, håndtryk

Er du i tvivl om bilens vedligeholdelsesniveau?

Hvis du ikke kender din bils kørselshistorik og vedligeholdelsesniveau, er der et par ting, du kan gøre for at få mere information. 

Først og fremmest kan du tjekke bilens servicehistorik for at få en idé om, hvor godt den har været vedligeholdt over tid. Hvis bilen har været passet godt på, er det desuden sandsynligt, at den også har været kørt ordentligt.

Bilens servicebog burde indeholde informationer om vedligeholdelse, hvor ofte den har fået et serviceeftersyn og hvilke reparationer, den har undergået. Det er imidlertid ikke altid, at servicebogen er fuldt opdateret eller udfyldt korrekt. 

Hvis servicebogen kommer til kort, kan du få en mekaniker til at vurdere vedligeholdelsesniveauet og undersøge bilen for eventuelle skader eller problemer, der kan skyldes tidligere ulykker.

Sammenlign din bil med andre

Når du skal værdisætte din bil er det altid en god idé at sammenligne med andre, lignende biler. Uanset, hvad du selv synes din bil er værd, vil en potentiel køber gøre det samme: 

Sammenlign priser på biler, og koster din bil mere end andre af samme model, er det vigtigt, der er en tydelig grund til det.

Du kan nemt finde lignende biler på online salgsportaler, som f.eks. Bilbasen, og her bør du:

 • Først og fremmest kigge på bilernes alder, kilometertal og stand. Hvis du finder biler, der ligner din bil på disse områder, kan du få en god idé om, hvad din bil er værd. 
 • Du bør også sammenligne udstyrsniveauer og mærker for at sikre, at du sammenligner lignende biler. 
 • Endelig kan du også kigge på forskellige forhandlere og private sælgere for at se, hvordan priserne varierer afhængigt af, hvor du køber bilen. 

Skal du vurdere din bil selv eller hos en forhandler?

Hvis du ikke er tryg ved selv at foretage en vurdering af din bils værdi, kan du få en bilforhandler til at værdisætte bilen. Du kan også benytte en forhandlers vurdering til at sammenligne, hvad du vil kunne få for din bil, hvis du sælger den gennem en forhandler i stedet for privat.

Hos en forhandler vil du ofte modtage et lavere tilbud, da de skal tjene penge på både vurderingen og den praktiske klargøring af bilen. Hvis du ønsker en mere retvisende pris, kan du orientere dig på markedet for brugte biler og benytte dig af en online bilvurdering. 

Uanset, hvilken metode du vælger, er det vigtigt at have et klart billede af bilens stand, kilometertal og vedligeholdelseshistorik for at opnå den bedste pris.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

BMW iX1 sniger sig ned på 395.000 kr.

Den elektriske iX1 – og søstermodellen iX2 – er faldet 25.000 kr. Med priser fra 395.000 kr. står elbilerne bedre i et marked med hård konkurrence, men der er stadig plads til forbedringer.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen Blog

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS