august 12, 2021

Hvad koster en hybridbil?

Kunne du tænke dig at skifte til et grønnere køretøj, men er du i tvivl om, hvad en hybridbil koster? I denne artikel kan du få et overblik over prisniveauet, når du køber en hybridbil. Prisen afhænger blandt andet af hvilken type hybridbil du køber.

Af: Bilbasen Blog / d. 12. august 2021

Kunne du tænke dig at udskifte dit benzin- eller dieseldrevne køretøj med en hybridbil? Så er du bestemt ikke alene.

Flere og flere danske bilister vælger nemlig at skifte til hybridbil, som er et grønt alternativ til diesel og benzinbiler uden at være lige så begrænset på rækkevidden, som elbiler kan være.

LÆS OGSÅ | Hvorfor vælge en hybridbil?

Der er mange gode grunde til at vælge en hybridbil, men prisen kan godt være en udfordring: Hybridbiler er ikke blandt de billigste bilmodeller på markedet.

Hvad koster en hybridbil, og hvad skal du være opmærksom på, når du vil finde en hybridbil til dit budget? Det får du svaret på i denne artikel.

Hvad koster en hybridbil?

En hybridbil koster fra omkring 100.000 kr. til over 2.000.000 kr.

Den billigste hybridbil på det danske marked er Fiat Panda med mildhybrid, hvor startprisen ligger omkring de 100.000 kr.

En af de dyreste hybridbiler på det danske marked er Audi RS Q8, hvor startprisen ligger over 2.500.000 kr.

Svaret på, hvad en hybridbil koster, er altså præget af et stort spænd mellem de billigste modeller og de dyreste modeller. Det skyldes de sædvanlige faktorer som producentens standardpriser og udstyr, men også den store forskel mellem de tre forskellige typer hybridbiler på markedet.

Hvad er forskellen på hybridbilerne?

De store forskelle på, hvad en hybridbil koster, handler blandt andet om, hvilken type hybridbil, du køber:

LÆS OGSÅ | Hvorfor vælge en hybridbil?

Den billigste: Mildhybrid

Mildhybrid-bilen kan ikke køre på ren el. Bilens elmotor har udelukkende en assisterende funktion til brændstofmotoren. I de sekvenser, hvor den bærende motor bruger mest brændstof (igangsættelse, acceleration, op ad bakke, etc.) hjælper elmotoren til.

Det betyder, at mildhybrid-bilen strækker benzinen til at holde endnu længere end almindelige benzinbiler gør. Herudover minder denne type hybridbil om en traditionel benzinbil. Mildhybrid fås i øvrigt i alle prisklasser. Fra den billige Fiat Panda til den meget dyrere Audi RS Q8, som har mildhybrid-teknologi.

Midterste prisniveau: Standard hybrid

En helt almindelig hybridbil kan ved hjælp af generatoren opsamle strøm, som kan drive bilen fremad og supplere brændstofmotoren.  Standard hybridbil kan kun køre et par kilometer ad gangen på ren el, hvorefter den slår over til brændstofmotoren. Batteriet lader op, imens brændstofmotoren driver bilen fremad. Når batteriet er ladet op, kan elmotoren igen supplere brændstofmotoren.

En standard hybridbil kan køre op til 50% af tiden udelukkende på el. Den kan køre cirka omkring 20-30 km per liter brændstof.

Den dyrere: Plug-in hybrid

Plug-in hybridbilen er en videreudvikling af standard hybridbilen. Det smarte er, at plug-in hybridbilen kan kobles til et ladestik, hvilket en standard hybridbil ikke kan. Resultatet er, at plug-in hybridbiler kører meget længere på strøm, end standard hybridbiler er i stand til. Og når den opladede strøm er opbrugt, kan plug-in hybridbilen fungere som en almindelig hybridbil, der skiftevis kører på strøm og benzin.

Plug-in hybridbiler kan køre op til 100 km per liter benzin eller diesel.

Du kan læse mere om fordele og ulemper ved hybridbiler lige her: Hvad er en hybridbil?

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

BMW iX1 sniger sig ned på 395.000 kr.

Den elektriske iX1 – og søstermodellen iX2 – er faldet 25.000 kr. Med priser fra 395.000 kr. står elbilerne bedre i et marked med hård konkurrence, men der er stadig plads til forbedringer.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS