Kategorier
Elektrisk

Hvilken elbil skal jeg vælge?

Hvilken elbil er bedst? Hvis du er på udkig efter en elbil, er det helt sikkert et spørgsmål, du har stillet dig selv. I denne artikel præsenterer vi en række af de bedste modeller, som kan inspirere dig til at finde ud af, hvilken elbil du skal vælge.

Af: Bilbasen Blog / d. 27. maj 2021

Et stigende antal danske forbrugere vil gerne købe en elbil. Markedet for elbiler kan dog være svært at navigere i for en førstegangskøber. I 2021 er det de færreste, som har udviklet præferencer eller et decideret yndlingsmærke inden for elbiler. Derfor kommer beslutningen som regel til at handle om et helt enkelt spørgsmål: Hvilken elbil er bedst?

Hvilken elbil, du skal vælge, er selvfølgelig et spørgsmål om smag, behag og ikke mindst budget. For at hjælpe dig på vej til at finde ud af, hvilken elbil er bedst for dig, har vi set nærmere på årskåringerne fra det store techsite Cnet, der er kendt for sine anmeldelser af alt inden for teknologi. Inklusiv elbiler.

Her følger en gennemgang af deres bedste liste over de bedste elbiler i 2021.

Hvilken elbil er bedst i 2021?

Kåringerne er inddelt i forskellige kategorier.

Hvilken elbil skal jeg vælge, hvis jeg vil have en lille elbil:

Vinder: 2021 Mini Cooper SE

Nummer to: 2021 Chevrolet Bolt – findes ikke i Danmark

Hvilken elbil skal jeg vælge, hvis jeg vil have en mellemstor elbil:

Vinder: 2021 Ford Mustang Mach-E

Nummer to: 2021 Tesla Model 3

Hvilken elbil skal jeg vælge, hvis jeg vil have en stor elbil:

Vinder: 2021 Porsche Taycan

Nummer to: 2021 Tesla Model S

Hvilken elbil skal jeg vælge, hvis jeg vil have en prisvenlig elbil?

Vinder: 2021 Hyundai Kona Electric

Nummer to: 2021 Tesla Model 3

Hvilken elbil skal jeg vælge, hvis jeg vil have en SUV?

Vinder: 2021 Ford Mustang Mach-E

Nummer to: 2021 Audi e-tron

Hvilken elbil er bedst og billigst?

Elbiler er billige i drift, men købsprisen er som regel højere end benzin og dieseldrevne køretøjer. Derfor har Bilbasen tidligere skrevet om, hvilken elbil der er bedst og billigst.

Hvilken elbil skal jeg vælge, hvis jeg vil have den billigste model?

Den billigste elbil er Dacia Spring Electric. Prisen starter ved 128.990 kroner for denne lille elbil, som har en rækkevide på 240 kilometer.

Hvilken elbil skal jeg vælge, hvis jeg vil have den billigste mellemstore model?

De to billigste elbiler i den mellemstore klasse er Nissan Leaf til 249.900 kroner med en rækkevidde på 270 kilometer og Hyundai Kona Electric til 249.995 kroner med en rækkevidde på 289 kilometer.

Hvilken elbil er bedst og brugt?

Hvis du er på udkig efter en brugt elbil, kan du lade dig inspirere af Carmagazines liste over de bedste brugte elbiler i 2021.

På listen er:

Læs mere om hvordan du køber din første elbil på Bilbasen temaside.