marts 13, 2024

Hyundai Ioniq 5 N har 650 hk og koster 599.995 kr.

Hyundai lover vilde oplevelser i sit nye elektriske vidunder, Ioniq 5 N. Den har 650 hk og går fra 0-100 km/t på 3,4 sekunder, men den handler om mere end bare kræfterne.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Hos Bilbasen går vi og venter i spænding. Om kort tid er vi endelig nået så langt, at vi skal køre det nyeste og vildeste fra Hyundai: Ioniq 5 N. En voldsom elbil med firehjulstræk, op til 650 hk og en accelerationstid fra 0-100 km/t, der lyder som noget fra Tesla: 3,4 sekunder.

Den første tur i Ioniq 5 N kommer til at inkludere noget, de fleste elbiler helst ikke skal udsættes for, nemlig banekørsel. Men Hyundai har ikke bare hældt rigtig mange hestekræfter i sin elektriske topmodel, men også gjort virkelig meget for, at den kan klare sig rigtig godt på banen.

Tryk på linket lige herover, hvis du vil læse mere om teknologierne i Ioniq 5 N, og hvorfor det er, Hyundai tror på, at den kan invadere en racerbane uden at halte ud efter et par runder. Om det også forholder sig sådan i virkeligheden, kan vi fortælle dig inden længe. Her og nu handler det nemlig om den danske pris på den koreanske raket.

Performance sidder – åbenbart – i sæderne

For den nette sum af 599.995 kr. kan Ioniq 5 N blive din, og den har en rækkevidde på 448 kilometer. Hvis du insisterer på, at den ikke må koste en krone mere, så skal du være modig. Den eneste lakering, som ikke koster ekstra er Soultronic Orange, som er meget, meget orange og… blændende. Da der er tale om en metallak med perleeffekt, er det ikke for at spare, at Hyundai har gjort den til standardfarve – det er mere et statement. Du kan vælge andre blanke lakeringer fra 4.495 til 8.495 kr. eller en af hele fire matte lakeringer til 10.995 kr.

Hvad er så, udover et statement i orange, ellers standard? – 21″ alufælge, indtræk i stof of læder, 360 graders kamera, smartphone som nøgle og en masse N-funktioner, som påvirker lyd, firehjulstræk og maksimalt ydelse. Jep, alt hvad man kan drømme om.

Der er et enkelt stykke ekstraudstyr, og det er fast glastag til 14.995 kr. Det vil vi være forsigtige med, for det forøger sandsynligvis bilens vægt og forringer vridningsstabiliteten, og begge dele er ikke gode ting ved banekørsel.

Men vent. Der er mere. En Ioniq 5 Performance til kun 20.000 kr. mere. Til 619.995 kr. er der indtræk i Alcantara og læder, ventilation i forsæderne og N-logo med lys i (placering ukendt). Performance-delen, som traditionelt ville henvise til mere ydelse, lavere vægt eller bedre bremser ser ud til primært at være, at man får bagdelen kølet ned, hvis det bliver for hedt ved banekørsel. Men husk, ventilation vejer også en del, så det giver langsommere omgangstider.

En anden koreansk super-elbil er 95 kroner billigere end Ioniq 5 N, og det er søstermodellen Kia EV6 GT. Det er ikke meget at spare, og man må nøjes med 585 hk, 0-100 km/t på 3,5 sekunder og en rækkevidde på 424 kilometer. Hvilken er så den sjoveste? – Der er meget at glæde sig til at finde ud af.

Del artikel:

Brugte Hyundai Ioniq 5 til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS