december 20, 2022

Kia EV6 GT med 585 hk koster 599.900 kr.

Den stærkeste bil Kia nogensinde har bygget er elektrisk. EV6 GT med 585 hk lander nu hos danske forhandlere til 599.900 kr.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

Overraskelsen var enorm, da Kia i foråret afslørede elbilen EV6. Det var ikke så meget selve bilen, der fik de fleste af os til at tabe både næse og mund, så meget som det var GT-versionen. 585 hk i en elbil fra Kia. Det ville have været nemmere at forudse udfaldet på VM i fodbold, end at Kia ville lancere end bil så vild.

Bilbasen har allerede haft fornøjelsen af EV6 GT af flere omgange, og den koreanske el-raket er lige dele vanvidsacceleration, sjov og hverdagskøreglæde. Senest har Simon Hallenslev lært at drifte med GT’eren på bane i Tyskland.

LÆS OGSÅ | Hvilken kører bedst sidelæns – elbil eller benzinbil?

Indtil nu har EV6 GT manglet et endeligt prisskilt. Tilbage i 2021 var den officielle pris på bilen 499.900 kr., men vi ved allesammen, at 2021 på mange måder slet ikke ligger tæt på 2022. Så prisen ender selvfølgelig med at blive højere.

2022-prisen, som også gælder indtil videre i 2022, er 100.000 kr. højere. Med en pris på 599.900 kr. er prisstigningen markant, men ikke desto mindre er EV6 GT stadig en hurtig elbil til prisen. Den er samtidig stort set fuldt udstyret som standard.

Kia EV6 GT leveres fra årsskiftet til 599.900 kr. Alt er inkluderet i prisen – med undtagelse af metallak eller mat lak, som koster 12.799 kr. Standardfarven uden merpris er rød

Kun metallak koster ekstra

Kia EV6 GT kommer i en version, og det er en version, der har alt i udstyr som standard. Der er kun mulighed for et ekstra kryds på listen over fabriksmonteret udstyr, og det er metallak.

Vil man have den røde Runway Red, slipper man for at betale de 12.799 kr., som metallakering koster. EV6 GT kommer i farverne Yacht Blue, Aurora Black og Snow White Pearl og i mat-lakeringen Matte Steel Gray.

LÆS OGSÅ | Første tur/video: Kia EV6 GT – angrebet fra Namyang

Alt inklusive betyder 21″ alufælge, elektronisk spærredifferentiale, adaptive LED-forlygter, elektronisk justerbar undervogn, Meridian-lydanlæg med 14 højttalere, el-betjent bagklap, soltag, nøglefri betjening, stort head-up-display med augmented reality, skålsæder med betræk i ruskind, varme i rattet, forsæderne og bagsæderne, 360 graders kamera, blind vinkel-kamera og meget andet.

Importøren har 70 såkaldte forhåndstilkendegivelser fra danskere, som har meldt deres interesse for at købe bilen. Leveringstiden for EV6 GT afhænger blandt andet af, hvor man af de 70 ender med at købe bilen.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS