november 21, 2023

Hyundai Tucson åbner op for et nyt interiør

Hyundai står aldrig stille, og ændringer kan komme hurtigt og pludseligt. Som den faceliftede Tucson, der har en helt ny indretning – a la den i Ioniq 5 og den nye Kona.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

Det føles som om, den nyeste Hyundai Tucson næsten lige er kommet på markedet. Men det er næsten 3 år siden, den ret så kontroversielle nye Tucson kom til Danmark, og da Hyundai arbejder med modelgenerationer med kortere levetid end mange andre mærker, markerer 3 år tidspunktet for et facelift.

Vi synes ikke selv, det var helt nemt at spotte ændringerne, så for at gøre det nemmere har vi sat billeder ind af både den udgående Tucson og den faceliftede version. Den nyeste er den med mat lakering, og den nemmeste måde at kende den på er grillen og de integrerede LED-kørelys; på den gamle var der fire LED-trekanter ved grillens midte og en over hovedlygten. På den nye er der kun tre – i ny form – og selve forlygten, der sidder i “kassen” i hjørnerne, har også fået ny form.

Grillens felter er der færre af, og der er mere kant på felterne. Det passer godt til det, der i forvejen er SUV med mange forskellige kanter. Men helt så stor en omvæltning som interiøret er det ikke. Hyundai har nemlig skiftet ALT omkring førerpladsen.

Gearvælgeren bag rattet og to skærme i et panel

Af et facelift at være er det nye interiør en usædvanligt stor ændring. Ikke bare nogle nye knapper i rattet eller en større skærm, men en grundlæggende ændring af design og betjening. Det gamle interiør var elegant og unikt for Tucson, men kom med betjeningsmæssige udfordringer – især touchknapperne til klimaanlæg og infotainment var små og kunne frustrere.

Interiøret er nu nemmere at gå til, og det er meget synligt på billederne. Meget af opsætningen kommer fra den nye Kona, og det betyder, at der er gode og nemme knapper til klimaanlæg, sædevarme og meget andet. Gearskiftevælgeren, som i plug-in hybriden har bestået af spredte knapper, er nu installeret som i Ioniq-modellerne og i Kona – til højre bag rattet.

På billederne er det tydeligt, at der er en helt ny digital instrumentering og nyt infotainmentsystem. De to ting er samlet i et fælles panel, som giver er mere moderne indtryk. Det nye infotainmentsystem, også kendt fra Kona, er mere logisk bygget op og reagerer generelt hurtigere. Luftdyserne sidder meget lavere end før, hvor de sad højt i instrumentpanelet.

Sammen med de første fire billeder af den faceliftede Tucson er der meget lidt information, og det bliver et kvalificeret gæt fra vores side, at de tekniske og mekaniske ændringer bliver beskedne, hvorfor der stadig vil være et udvalg af motorer – blandt andet den populære Plug-in Hybrid med 265 hk og firehjulstræk.

Del artikel:

Brugte Hyundai Tucson til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS