Kategorier
Nyheder

Aston Martin sætter ikonisk James Bond-bil i produktion

Nu kan du snart købe en helt ny DB5 magen til den, som James Bond kørte i Goldfinger. Og ja, den er HELT magen til – med gadgets og hele molevitten.

Af: Esben Skrumsager  / d. 22. august 2018

Den ikoniske Aston Martin DB5 genopstår! Det er et samarbejde mellem Aston Martin og EON Productions, der producerer James Bond-filmene, der har vakt den klassiske sportsvogn til live igen.

Den nye DB5 vil være baseret på James Bond-bilen fra 1964, og den bliver naturligvis bygget på Aston Martin-værkstedet i Newport Pagnell, som også var det oprindelige hjem for bilen.

TIL SALG: Søg efter Aston Martin-modeller på Bilbasen

Bilen vil blive udstyret med en 4-liters rækkesekster med 282 hk og en topphastighed på knap 240 km/t.

Roterende gadgets på Aston Martin DB5

Bilen er udstyret med de klassiske gadgets, som gjorde bilen berømt i Goldfinger. Det vil sige, at du blandt andet får roterende nummerplader – belejligt med tanke på nutidens netværk af nummerpladescannee på de store veje…

De smarte gadgets vil blive udviklet sammen med Oscar-vindende Chris Corbould, der tidligere har arbejdet med special effects på James Bond-filmene.

– At eje en Aston Martin har længe været en ambition for James Bond-fans, men at eje en Silver Birch DB5, komplet med gadgets og bygget til de højeste standarder på samme fabrik som de originale James Bond biler… det er helt sikkert den ultimative drøm for en samler, lyder det fra bilproducentens administrerende direktør, Andy Palmer, i en pressemeddelelse.

Ifølge Aston Martin vil bilen ikke kunne indregistreres til kørsel på offentlig vej. Men siden hvornår har en ægte James Bond holdt sig til reglerne?

Prisen på den nye Aston Martin DB5

Den nye Aston Martin DB5 bliver bygget i 28 eksemplarer, hvoraf 25 styk udbydes til private købere. De heldige kan forvente at få drømmebilen leveret i 2020. Og du behøver forresten slet ikke diskutere farvevalg med din bedre halvdel. Det er nemlig bestemt af Aston Martin og EON Productions, at alle Goldfinger-bilerne blive produceret med den samme Silver Birch-maling som originalen.

LÆS OGSÅ: V12 med plads til familien: Aston Martin Rapide S

Og nårh ja, så var der jo lige prisen. Den skulle ifølge Aston Martin ligge på knap 3,5 millioner. Dollars selvfølgelig. Det svarer til knap 23 millioner kroner. Men hey, du lever jo kun to gange.

Hvis det er lige i overkanten, eller du ikke er blandt de 25 første kunder på listen, kan du lige nu søge blandt mere end 40 andre biler fra Aston Martin til salg på Bilbasen.

Aston Martin DB5 og James Bond

Den mest genkendelige bil af all-time, DB5 gjorde sit første udseende i den tredje James Bond-film, Goldfinger, sammen med Sean Connery som James Bond. Laden med gadgets og våben, der er installeret af Q Branch, blev den hemmelige agent Aston Martin et øjeblikkeligt hit med filmspillere.

Siden sit sædvanlige udseende i Goldfinger har DB5 spillet i yderligere seks James Bond-film: Thunderball (1965), igen med Connery; GoldenEye (1995) og Tomorrow Never Dies (1997) med Pierce Brosnan og tre optrædener sammen med Daniel Craig i Casino Royale (2006), Skyfall (2012) og Specter (2015). James Bond og hans DB5 er blevet to ikoner af populærkultur og et af de mest succesrige og varige filmpartnerskaber af all tid.

 

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.