Kategorier
Elektrisk Nyheder

Politisk korrekt agent? Nu skal James Bond køre elbil

Han må skyde og dræbe. Og der bliver nydt både kvinder og alkohol på det store lærred. Men den ellers så politisk ukorrekte agent, James Bond, skal ikke længere køre på fossile brændstoffer. Her er hans nye bil.

Af: Esben Skrumsager / d. 20. marts 2019

Bond. James Bond. Agenten der spiller hovedrollen i en perlerække af actionfilm, hvor kold krig, spionage, nærkampe, nervepirrende stunts, intense biljagter, smukke kvinder og en pæn sjat alkohol udgør de primære elementer.

Meget kan man sige om James Bond, men det er nok de færreste, der vil putte ham i kassen med miljøforkæmpere. Endnu i hvert fald. For ifølge avisen The Guardian bliver den britiske agent usædvanligt grønt kørende i den kommende film, når han skifter klassiske sportsvogne og store firehjulstrækkere ud med en elbil.

Her er den nye James Bond-elbil

Der er heldigvis hverken tale om en BMW i3 eller en Nissan Leaf. Eller en Renault Zoe for den sags skyld – gud forbyde det. Nej, James Bond kommer ikke til at afvige fra sit favoritmærke, Aston Martin. Elbilen i den kommende film bliver nemlig en Aston Martin Rapide E.

Hvis du synes, du har set bilen før, kan det meget vel være tilfældet. Bilen har nemlig været længe undervejs. Allerede i begyndelsen af 2016 løftede Aston Martin sløret for en konceptbil med navnet RapidE i samarbejde med en kinesisk virksomhed.

LÆS OGSÅ | Aston Martin sætter ikonisk James Bond-bil i produktion

I første omgang skulle bilen allerede være sendt på gaden i 2017, men siden da er deadline rykket flere gange. Men nu skulle den altså være god nok; i slutningen af i år lanceres elbilen endeligt.

Aston Martin Rapide E bliver kun produceret i 155 eksemplarer. Ifølge den britiske avis bliver prisen på bilen i omegnen af 250.000 pund – svarende til ca. 2,2 millioner danske kroner. Og ja, det er uden afgift.

Specifikationer: Så vild er den nye James Bond-elbil

Det er den kinesiske virksomhed LeEco, der har bidraget til udviklingen af den nye James Bond-elbil. Kineserne står ifølge Automotive News for drivlinjen og batteriet til den elektriske sportsvogn, som forventes at levere omkring 600 hestekræfter.

James Bond-elbil

I konceptbilen lovede Aston Martin ca. 1000 hestekræfter. I virkeligheden får den dog blot ca. 600. Foto: PR

Aston Martin Rapide E kan sende James Bond afsted med 250 km/t, hvor de første 100 er overstået på under fire sekunder.

Forhåbentlig er det nok til at ryste terroristerne af sig, for med en batterikapacitet på 65 kWt skulle bilen blot være i stand til at klare ca. 300 kilometer på en fuld opladning – og det er vel at mærke ved kørsel med blød hat, hvilket James Bond ikke ligefrem er kendt for.

Hvis du ikke satser på at blive den lykkelige ejer af en Aston Martin Rapide E, kan du i stedet søge blandt mere end 300 andre elbiler til salg på Bilbasen.

Den kommende James Bond-film forventes at få premiere i april 2020.

SE OGSÅ | Model 3 på glatis: Esben kører finsk markræs i ny Tesla

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.