august 12, 2022

Verdens dyreste junior-Ferrari?

Hvis arvingen skal have lidt at prale med i skolegården, så er denne miniudgave af en Ferrari F40 det ultimative stykke blærelegetøj. Men du får sandelig også lov at betale for det.

Tekst: Bilbasen Blog / Foto: PR

Drømmen om en Ferrari F40 starter for mange i barndommen. Og nu kan det faktisk lade sig gøre for det helt unge segment at komme bag rattet i en af de mest berømte superbiler på planeten. Der er ganske vist tale om en nedskaleret udgave, men det gør det jo kun endnu sejere, når man stadig er i en alder, hvor Disney Sjov er ugens højdepunkt.

LÆS OGSÅ | De 10 mest geniale klassikere som elbiler

Der findes næppe nogen større barndomsdrøm … end en Ferrari F40 i børnestørrelse! F-Racer Junior er blot 2,6 meter lang og vejer 250 kilo. Topfarten er 65 kilometer i timen, og der er skivebremser hele vejen rundt.

F-Racer Junior er navnet, og der er tale om en 2,6 meter lang og 250 kg tung håndbygget minibil med glasfiberkarrosseri og plads til to personer. Undervognen er raffineret udført med uafhængige hjulophæng med dobbelte wishbones, ægte støddæmpere samt hydrauliske skivebremser hele vejen rundt. Faktisk helt som på den ægte vare.

Ingen V8 med dobbelt turbo her. Men den 270 kubik store benzinmotorer sætter nu alligevel fut i den lille Ferrari, som skyder en topfart på omkring 65 kilometer i timen.

Motorrummet prydes dog af en væsentligt mindre brutal maskine end V8-motoren i originalen. Men den 270-kubiks benzinmotor bag de to sæder leverer nu alligevel power nok til at skyde en topfart på omkring 65 km/t. Den er i øvrigt koblet til en gearkasse, som trækker på baghjulene via et snedigt differentiale. Og hjulene? Klassiske fem-egede Ferrari-stjernefælge med ægte gummidæk, naturligvis.

LÆS OGSÅ | AMG på el: 687 hestekræfter til 1,2 millioner kroner

Prisen? Hold lige fast…

Kabinen er smagfuldt indrettet med to farvematchende skålsæder med seler til både fører og passager. Detaljegraden er gennemgående imponerende, og du finder eksempelvis både tændingsnøgle til den elektriske startermotor samt ure til olie- og vandtemperatur. Der er også elementer i kulfiber samt en bagrude i ultralet og stærkt polycarbonat. Og så kan taget desuden pilles af, så arvingen også kan vokse lidt i køretøjet.

Naturligvis er de specialfremstillede skålsæder betrukket i rødt stof. Der er seler til både fører og passager, og som en ekstra smart detalje kan taget pilles af.

Du bliver uden tvivl kåret som årets forælder. Men du kommer til gengæld også til at betale for det. Denne F-Racer Junior bliver nemlig sat på auktion i forbindelse med det fashionable Pebble Beach Concours d’Elegance i Californien, hvor arrangørerne, RM Sotheby’s, vurderer bud på op mod 40.000 amerikanske dollars – altså knap 300.000 danske kroner.

Noget for familiens yngste? Du bliver verdens mest elskede forælder. Og måske også den fattigste.

Prisen kan dog meget vel blive meget højere. Sidste år blev et eksemplar magen til nemlig solgt for 114.000 dollars, svarende til 832.000 kroner…

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen Blog

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS