februar 1, 2023

Kæmpe SUV fra Mazda med 340 hk

Den store CX-90 er en sag for amerikanerne, som kan udstyre den store SUV med 8 siddepladser og en 3,3-liters turbomotor med 340 hk.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Amerikanerne vil have biler i størrelse XL, mens vi i Europa er mere til størrelse M eller L. Det er Mazda helt med på, og på vores breddegrader er den største model lige nu den nye CX-60. En størrelse medium, så der er plads til en forlænget L-version – CX-80 – i løbet af 2023.

Amerikanerne kan hverken nøjes med CX-60 eller den kommende CX-80. Mazda i USA bruger højere tal, og med højere tal kommer større biler. Amerikanske kunder kommer til at kunne vælge to nye SUV’er – en i størrelse L, en i størrelse XL.

LÆS OGSÅ | Mazda MX-30 klar som unik plug-in hybrid

Den mindste kommer under navnet CX-70, men det er den store, der kommer først. Det er en stor SUV med navnet CX-90, som kan fås med hele 8 siddepladser.

Den største Mazda – og den stærkeste

CX-90 går ind og afløser CX-9, som har været markedsført i USA siden 2016 (en ældre version blev kortvarigt solgt i Danmark). I øvrigt med en 2,5-liters turbomotor med 253 hk, som vi har ønsket os i europæiske modeller i årevis.

CX-90 er større end CX-9, og selv om Mazda er karrige med informationer, er det sikkert, at CX-90 bliver længere end de cirka 507 cm, den udgående model måler i længden. En velvoksen SUV.

LÆS OGSÅ | Duel: Japansk livskraft i Honda Civic og Mazda 3

Det er samme nye platform, som Mazda bruger i CX-60, der bruges som byggesten til den store amerikanske Mazda. Det vil sige baghjulstræk og mulighed for sekscylindrede rækkemotorer. CX-90 har dog altid firehjulstræk, hvorfor amerikanerne må vente på den mindre CX-70, hvis de vil opleve baghjulstræk i en anden Mazda end MX-5.

CX-90 ruller ud som den første plug-in hybrid fra Mazda i USA, og den har samme motor og hybridsystem som CX-60 PHEV i Europa. 2,5-liters firecylindret benzinmotor og cirka 327 hk.

LÆS OGSÅ | Mazda CX-60 med 3,3-liters diesel er en dyr sag

Med lidt flere kræfter, men helt sikkert langt mere sjov i gaden, kommer CX-90 med den nye 3,3-liters R6-benzinmotor, som ventes i flere versioner. Ved premieren kommer den med turbo og 340 hk.


Brugte biler fra Mazda til salg på Bilbasen

Se flere brugte biler fra Mazda på Bilbasen

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS