juli 18, 2022

Kia Xceed klar til 2. runde

En mild omgang. Facelift til Kia Xceed gør bilen klar til et par år mere, men kommer uden mekaniske ændringer. Ny i programmet er GT-Line.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Xceed er Kias svar på Volkswagen T-Roc. Helt så stort et hit som T-Roc er blevet for VW er Xceed ikke blevet for Kia – danske kunder foretrækker den traditionelle og mere rummelige stationcar, Ceed SW.

Både Ceed SW og Xceed har en fordel overfor mange konkurrenter: De to fås som prisbillige plug-in hybrider med 141 hk og masser af standardudstyr til noget under 300.000 kr.

Ceed SW (og Ceed som hatchback) har kørt med facelift i et års tid, og koreanerne er nu klar med en faceliftet Xceed.

Den nye variant GT-Line har baglygter med en anden signatur end de øvrige Xceed’er. Den kommer med 18″ hjul som standard

Pyntesygen rammer Xceed

Kia bruger en klassisk metode ved et facelift til at dække over, at der kun er lidt at fortælle: Pynt. De mekaniske og tekniske ændringer behøver er stort set fraværende, så kort fortalt laver Kia den faceliftede Xceed i de samme varianter som den gamle: Benzinmotorer med 120, 160 og 204 hk, diesel med 136 hk og plug-in hybriden med 141 hk (som før 8,9 kWh-batteri, samme rækkevidde på op til 48 kilometer).

Xceed er så til gengæld pyntet med en ny forkofanger. Da kofangeren i forvejen går hele vejen op over grillen til motorhjelmen, har det været nemt for designerne at lave ændringer; de sidder i den “billige” plast og ikke i de dyre dele af karrosseriet i stål.

LÆS OGSÅ | Første tur: Kia Niro er stadig en folkets elbil, men nu ser den også fed ud

Der er skåret ud til nyvinklede forlygter (med ny LED-signatur), lavet sorte indlæg i boomerang-form og lavet smalle, opretstående luftindtag. Grillen er stort set som før, og det samme gælder det store luftindtag i bunden af fronten.

Baglygterne kommer nu i to versioner. Den nye GT-Line har LED-lygter med prikker, mens øvrige versioner kommer med en lysstribe på tværs.

Detaljearbejde i kabinen

GT-Line-versionen er en regulær nyhed, da den indtil nu har været forbeholdt andre Kia-modeller. Udefra kendes Xceed GT-Line på 18″ hjul, vertikale luftindtag med ekstra “vinger” og LED-baglygter med lysende prikker i stedet for standardmodellens tværgående linje.

I kabinen er ændringerne små og få. Det gør ikke noget, for Xceed-indretningen er funktionel og solid.

LÆS OGSÅ | Duel: Kia Ceed SW PHEV og Suzuki Swace Hybrid er strømførende stationcars på et stramt budget

I Xceed GT-Line er der bl.a. sportsrat og sæder med kunstlæder og Alcantara, mens de generelle ændringer for hele modelprogrammet begrænser sig til ny grafik i den digitale instrumentering med 12,3″ skærm og USB-C-udtag.

Infotainmentsystemet vil igen have en 8″ touchscreen som standard, mens en ekstra betaling udløser et større system med 10,25″ touchscreen og navigation. På sikkerheden er Xceed opdateret med adaptiv fartpilot, som via navigationssystemet tilpasser hastigheden i sving.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Hvad sker der, Mitsubishi?

Mitsubishi i Danmark virker til at være gået i dvale. De nyeste modeller på Renault-basis findes ikke i Danmark, og den nye Outlander lader vente på sig. Nu er der facelift til den Captur-baserede ASX.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS