januar 26, 2024

Kinesiske Exlantix går efter Xpeng

2024 kan blive et af de største år, når det kommer til nye bilmærker i Danmark. Kinesiske Chery er på vej til Danmark med hele tre mærker – Exlantix er et af dem.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Det danske marked for nye biler er en slagmark. Aldrig på noget tidligere tidspunkt har konkurrencen været så benhård, uforudsigelig og overvældende. Det er svært at følge med i priserne, som går op og ned – og det er svært at overskue, hvilke nye bilmærker kommer til.

I 2024 kommer en lang række nye bilmærker til Danmark. De kendte producenter er under angreb fra kinesiske producenter, som hele tiden laver helt nye bilmærker og planlægger introduktion i Europa.

Danmark er på mange områder førstevalg for kinesiske bilmærker, før de bevæger sig videre ud på store europæiske mærker. Det kommer også til at ske med flere nye mærker fra den store kinesiske koncern Chery, som i foråret går ind i Danmark med Omoda.

I løbet af fjerde kvartal 2024 går Chery ind på det danske marked med det nye mærke Exlantix, som positionerer sig tæt på blandt andet Xpeng. Exlantix kommer til Danmark som et mærke med luksusbiler – og i første omgang med to store elbiler.

Omdøbes fra Exeed ET og ES til Exlantix ET og ES

Det kræver konstant overvågning, hvis man vil følge med i alt hvad kinesiske bilmærker foretager sig. Der et konstant flow af nyheder, opdateringer og ændringer, og Exlantix er ingen undtagelse.

Exlantix som bilmærke er helt nyt, men mærket har eksisteret siden 2018 i Kina som et resultat af et samarbejde mellem Chery og Jaguar-Land Rover om udvikling og research. I Kina kører Exlantix-bilerne imidlertid under mærket Exeed, som det ses på flere af billederne i denne artikel, og der findes fire bilmodeller og to på vej.

Det er kun i Europa, at Exeed-modellerne skal sælges under Exlantix-navnet, og det er kun de to helt nye elbiler, ES og ET, der kommer til os fra Kina.

En stor elektrisk sedan og en stor elektrisk SUV

Hvor Chery-mærkerne Omoda og Jaecoo forventes at blive de prisbillige mærker i Danmark, som laver forholdsvis kompakte biler, introducerer Exlantix nogle store elbiler.

ES er en sedan med en længde på 495 cm, som svarer til den nye Mercedes E-Klasse, og den er udstyret med en 800 volt-platform, som giver lynopladning, som under de bedste betingelser giver 30-80 procent på batteriet på kun 15 minutter. På 5 minutter kan lynopladning give op til 150 kilometer.

I Kina findes sedanen med flere batteristørrelser og motorydelser, men kineserne oplyser endnu kun, at ES i Danmark vil blive tilbudt med et batteri, der giver en WLTP-rækkevidde på 530 kilometer.

SUV’en ET er også i produktion i Kina med forskellige batteristørrelser, og tilsyneladende har topmodellen med to elmotorer en ydelse på 560 hk. Hvor langt den kan køre på en opladning i forhold til WLTP-normen, afslører vores kontakt i Kina ikke. Der er endnu ingen melding om priserne på bilerne.

Repræsentanten for Chery, derunder både Omoda, Jaecoo og Exlantix, oplyser, at det endnu ikke er afklaret, hvem der skal sælge bilerne i Danmark. Der forventes en udmelding i de kommende måneder.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS