Kategorier
Video

Købt! Ikon fra 1972 med køkken og sovepladser

I 5. episode af Købt! er det folkevognsrugbrødet ala Westfalia årgang 1972, der giver udfordring til de to bilforhandlere Jeppe og Martin.

Af: Jacob Dalby / d. 11. januar 2021

Den legendariske VW Transporter har været produceret i utallige variationer fra den helt klassiske (og første) VW Type 2 fra 1950’erne i klassisk stil med varerum bagerst over campingbusser og almindelige busser til i dag også at rumme rullende konferencerum med flystole og bord i midten.

Dagens hovedperson er den klassiske af slagsen; VW T2 Westfalia. Westfalia er navnet på producenten, der forvandlede T2 fra varevogn til camper. Udgaven har hængt ved, men i dag står VW selv for camper-elementerne og kalder den istedet VW California.

SE OGSÅ | Købt! Episode 4

I Bilbasens programserie dyster 24 bilforhandlere og eksperter i 12 programmer om hvem, der er bedst til at vurdere, hvad en bil er købt for. Og det er ikke nogen nem opgave, som eksperterne bliver sat på. Bilerne kan være handlet for år tilbage, og nogle af bilerne er ikke ligefrem i den klassiske kategori.

Deltagerne

Jeppe Jørs

Indehaver, Jørs Biler ApS

Jeppe fortæller:

Firmaets grundlægger Carl Jørs, havde ingen ide om at skulle drive brugtbilsforretning. Han kom fra en slagterfamilie, og blev som sin far slagter. Men Carl ville være selvstændig. I en alder af 27 år blev han den yngste slagtermester på Gammel Kongevej på Frederiksberg.

Øget konkurrence gjorde, at Carl måtte flytte forretningen til Næstved. Men også her steg konkurrencen og det stod klart for den unge iværksætter, at han måtte søge nye veje for at overleve. Ved en tilfældighed køber han seks gamle biler, af datidens lokale VW forhandler Rahbæk, for sine sidste penge. Heldigvis blev bilerne solgt med en fin avance, og den spæde start på Jørs Biler var lagt.

Carl Jørs førte bilforretningen parrallet med slagterforretningen frem til 1962, hvor han valgte at droppe slagterfaget og koncentrere sig om at drive bilforretning. Jørs biler var nu en realitet.

Marting Madsen

Indehaver, Bilhuset MBM A/S

Martin fortæller:

Bilhuset MBM A/S har siden etableringen i 2007 fået skabt en velorganiseret forretning, hvad angår køb og salg af nyere brugte kvalitetsbiler. Kundens ønsker og behov kommer altid i første række, og vi har i den anledning opbygget et koncept, som retter fokus på at gøre disse til en realitet.

Vi har en brændende lidenskab for biler, som vi til den fulde præcision udnytter ved, at tilbyde brugte biler med kvaliteten og standen på det rette sted. Alle vores detailbiler kan leveres med en Applus Brugtbilsattest for at sikre den største tryghed hos kunden!

Bilhuset MBM A/S har som første prioritet, at sikre kunden en professionel håndtering og personlig oplevelse med henblik på, at skabe et fremtidigt samarbejde.

Vært

Trine Krastrup

Trine har været en del af bilbranchen siden hun kunne gå. Til at starte med i sin fars bilforretning i Vordingborg, der blandt andet solgte Mitsubishi, Skoda, Mercedes-Benz og Kia. Senere tog Trine styringen i forretningen som direktør i fire år for herefter at flytte til Australien og hjælpe en bilhandler med en mere europæisk tilgang til at drive bilforretning. Siden har Trine arbejdet med PR som PR Manager hos både Kia, Citroën DS og Mitsubishi.

I dag er Trine storyteller med sit eget univers, MsTory, hvor hun blandt andet hjælper de danske bilimportører med diverse arrangementer.

Bilen

VW T2 Westfalia

Modelår: 1972

Km: 100.000 km

Se flere VW T2 på Bilbasen

Tidligere episoder

EPISODE 1

EPISODE 2

EPISODE 3

EPISODE 4

Af Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.