Kategorier
Video

Købt! Dansk darling med ridser i lakken

Kendis-bilhandler Niels Becker fra High On Cars dyster mod Daniel Søe om at gætte prisen på en gedigen, dansk stangvare.

Af: Jacob Dalby / d. 25. januar 2021

Toyota Aygo ligger i toppen af salgslisterne i vores lille land og har gjort det i mange år. Den lille indpakning og en overkommelig pris gør Toyota Aygo til en sand dansker-darling.

I ugens episode af Købt! er det første generation Aygo, nærmere fra 2006, der lægger karosseri til dysten mellem Niels Becker og Daniel Søe. Kendis-bilhandleren og den relativt nystartede unge bilhandler kommer med bud overraskende tæt på hinanden – og én af dem er under 1.000 kr. fra at ramme den rigtige pris, som bilen er købt for på Bilbasen.

SE OGSÅ | Købt! Episode 5

I Bilbasens programserie dyster 24 bilforhandlere og eksperter i 12 programmer om hvem, der er bedst til at vurdere, hvad en bil er købt for. Og det er ikke nogen nem opgave, som eksperterne bliver sat på. Bilerne kan være handlet for år tilbage, og nogle af bilerne er ikke ligefrem i den klassiske kategori.

Deltagerne

Niels Becker

Indehaver, High On Cars / ProAuto

Niels fortæller:

Interessen for biler startede tidligt, hvor jeg importerede min første bil som 14-årig. Siden har jeg handlet med biler i mange år i eget firma; ProAuto. For nylig har jeg lagt handelen med biler på hylden for at bruge mere tid på dansk produceret bil-TV; High On Cars. En slags Top Gear på jysk hvor vi nørder og underholder med biler.

Derudover er jeg direktør og medindehaver af OBD Safe, hvor vi prøver at eliminere svindel ifbm. bilhandel. Kort sagt plomberer vi bilens OBD-stik, så at der ikke kan fuskes med kilometertal og andet. Lige nu har vi patent på løsningen i 165 lande.

Daniel Søe

Indehaver, Søe Automobiler

Daniel fortæller:

Søe Automobiler blev grundlagt i august 2020 efter at have indkøbt biler til en række store bilforhandlere fordelt i trekantsområdet. Efter et års tid åbnede jeg virksomheden Søe Automobiler, som hovedsageligt finder biler til vores samarbejdspartnere. I dag har jeg ligeledes fokus på selv at sælge biler i 75.000-200.000 kr.-klassen til private sideløbende med mit arbejde med samarbejdspartnere.

Jeg er i øjeblikket igang med kursus indenfor salgspyskologi. Tidligere har jeg afsluttet IBA fra Åbenrå Handelsskole tilbage i 2016 med speciale i handel fra Åbenrå Handelsskole. Med min kæmpe interesse for biler blev det hurtigt klart at dette skulle være min levevej. Søe Automobiler bestræber sig på kundetilfredshed og en hurtig, nem og overskuelig handel – dem er der blevet mange af i tidens løb.

Vært

Trine Krastrup

Trine har været en del af bilbranchen siden hun kunne gå. Til at starte med i sin fars bilforretning i Vordingborg, der blandt andet solgte Mitsubishi, Skoda, Mercedes-Benz og Kia. Senere tog Trine styringen i forretningen som direktør i fire år for herefter at flytte til Australien og hjælpe en bilhandler med en mere europæisk tilgang til at drive bilforretning. Siden har Trine arbejdet med PR som PR Manager hos både Kia, Citroën DS og Mitsubishi.

I dag er Trine storyteller med sit eget univers, MsTory, hvor hun blandt andet hjælper de danske bilimportører med diverse arrangementer.

Bilen

Toyota Aygo

Modelår: 2006

Km: 70.000 km

Se flere Toyota Aygo på Bilbasen

Tidligere episoder

EPISODE 1

EPISODE 2

EPISODE 3

EPISODE 4

EPISODE 5

Af Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.