december 13, 2023

Kom på venteliste til den første elektriske Range Rover

I 2024 kommer den store Range Rover som elbil, og briterne lover en bil med V8-kræfter og lynhurtig opladning. Om kort tid åbner ventelisten, så man kan blive blandt de første ejere.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

Det går hurtigt med at elektrificere modelprogrammet hos mange mærker, men når vi taler om de øverste luftlag i bilindustrien, tager det længere tid. Rolls-Royce har for alvor åbnet ballet med den elektriske coupé Spectre, men der går tid, før vi ser elbiler fra Bentley, Ferrari og Lamborghini.

Range Rover står på spring for at komme med på elektrificeringen, og hos det britiske (indisk ejede) mærke sker det i løbet af 2024. Det er helt som ventet, for Range Rover løftede allerede lidt på låget, da den store Range Rover blev fornyet i 2021.

Nu begynder billedet af den elektriske Range Rover så småt at vise sig. Briterne har offentliggjort de første detaljebilleder af den kommende elbil, og der er såmænd også enkelte tekniske detaljer. Føler man sig fristet, åbner Range Rover inden årets udgang en venteliste, så man kan være blandt de første til at lave en forudbestilling.

Kraft som en stærk V8-motor og 800V-platform

Der findes fire detaljebilleder af den kommende Range Rover Electric, som den kaldes, og det vigtigste viser et udsnit af bilen set bagfra – lidt af bagklappen, venstre baglygte og et kig hen langs siden. Der er ingen overraskelser her, for som forventet bliver den elektriske Range Rover næsten ikke anderledes at se på end udgaven med benzin-/dieselmotor, som vi har kendt siden 2021.

Range Rover Electric er briternes eksisterende topmodel på strøm, og ikke kun designet vil, med undtagelse af enkelte detaljer, være som vi kender det; platformen er den samme, MLA (Modular Longitudinal Architecture), som er en fleksibel platform præsenteret med Range Rover-topmodellen i 2021. Den er udviklet til både biler med forbrændingsmotor og biler med 100 procent elektrisk drift.

Rent teknisk, lover Range Rover, giver det ikke anledning til kompromisser. Range Rover Electric får en 800V-arkitektur, som bl.a. Porsche Taycan har det, så den kan lade med høj kW-effekt ved en lynlader.

Batteri og rækkevidde nævner briterne ikke, men til gengæld oplyser det, at elbilen får kræfterne som de stærkeste V8-udgaver i modelprogrammet. Samtidig fortæller briterne selvsikkert, at Range Rover Electric vil overgå alle andre elektriske luksus-SUV’er, når det kommer til trækkapacitet og terrænegenskaber. Selv en elektrisk Range Rover skal kunne komme frem, hvor andre må give op.

Del artikel:

Brugte biler fra Land Rover og Range Rover til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS