maj 9, 2024

Kompakt Kia EV3 har premiere om to uger

Næste elektriske skridt fra Kia er den kompakte EV3. Forud for premieren den 23. maj giver Kia en forsmag på den kantede elektriske crossover.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

Om to uger, den 23. maj, viser Kia sin helt nye elbil EV3. Med de første tre nærbilleder af EV3 viser koreanerne i store træk, hvad det er for en bil, vi har i vente – og den elektriske nyhed ser virkelig spændende ud.

EV3 bliver, som navnet i sig selv afslører, en mindre elbil end EV6. EV3 bliver kompakt, og uden at vi kender de præcise mål på den nye crossover, så får det os til at stille et spørgsmål: hvor efterlader det Niro EV, der som EV3 er en kompakt elektrisk crossover?

Svaret får vi nok ikke, før EV3 på et tidspunkt kommer på markedet. Niro EV er en kun to år gammel model, så produktionen stopper næppe, når EV3 lanceres. Hvis Kia-forhandlerne skal sælge Niro EV side om side med EV3, skal sælgerne være klar med en god forklaring.

Kantet som den store EV9

Sælgerne kan starte med at forklare, at Niro EV er en model, der fås både som plug-in hybrid og elbil. De kan også forklare, at den lader meget langsomt ved en lynlader. Den kan nemlig kun lade med op til 72 kW, som er kritisabelt ringe i en ny elbil.

EV3 er helt ny, og den deler ikke platform med en plug-in hybrid. Vi har en meget stærk formodning om, at den vil kunne lade meget hurtigere end Niro EV.

Det er mere end en formodning, at EV3 bliver en EV9 i miniformat. De tre billeder, Kia har frigivet, viser hvordan EV9-grundformen også kan bruges til en kompakt crossover. EV3 er kantet og futuristisk, og det kantede kan forhåbentlig oversættes til en rummelig kabine.

Når EV3 har premiere den 23. april, er vi klar med masser af billeder, fakta om hestekræfter, batteristørrelse, ladetider og meget mere.

Del artikel:

Brugte biler fra Kia til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS