Kør-selv-ferie Italien
maj 8, 2019

Kør-selv-ferie Italien: Gode råd

Kør-selv-ferie til Italien er uden tvivl en af danskernes foretrukne – både i forhold til ferieform og feriedestination. Men ved du, hvad du skal være opmærksom på, når du færdes i den hektiske, italienske trafik? I denne artikel får du et par gode råd med på vejen til kør-selv-ferie til Italien.

Tekst: Simon Hallenslev | Foto: Colourbox

Støvlelandet er som skabt til kør-selv-ferier, og det er uanset, om du skal på romantisk kærestetur langs snoede bjergveje eller på familieferie med underholdning til børnene.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Italien: Destinationer

Udover at huse nogle af de mest populære feriebyer i Europa byder Italien også på smukke ruter, der gør køreturen til en fryd.

Men skal du have det hele med, kan det være en rigtig god idé at holde ind til siden. I den italienske trafik skal man nemlig altid være lidt vaks ved havelågen grundet italienernes lidt specielle kørestil.

Gode råd til kør-selv-ferie i Italien

Lad os starte med det helt lavpraktiske: At færdes i italiensk trafik. Særligt på motorvejene kan det gå vildt for sig. Kørestilen er – ligesom folkefærdet – noget mere flamboyant, end vi leverpostejsdanskere er vant til.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Italien: Ruter

I Danmark skal du holde til højre på motorvejen. I Italien skal du HOLDE TIL HØJRE. Det yderste spor er kun til overhaling. Bruger du det til andet end at overhale, kan du være sikker på at have en blinkende, dyttende og spruttende Fiat helt oppe i nakken i løbet af ingen tid.

Af samme årsag er italienerne selv rigtig gode til at holde sig pænt til højre på motorvejen, med mindre de altså overhaler. Noget vi kunne lære noget af herhjemme.

Særlige regler til uerfarne bilister

Mens den flamboyante kørestil er en uskreven norm, er der også nogle håndgribelige færdselsregler, du skal være opmærksom på, når du er på kør-selv-ferie i Italien.

Har du mindre end tre års erfaring bag et ret, må du lade din Aperol Spritz gå videre til din passager. For uerfarne billister er promillegrænsen nemlig 0,0. Har du mere end tre års erfaring, er grænsen 0,5 som i Danmark.

Motorvejshastigheden er 130 km/t, hvilket jo ikke er så ualmindeligt. På landeveje må du køre 90 km/t og på visse strækninger hele 110 km/t. Men igen er du som uerfaren bilist underlagt en særlig begrænsning, så du må kun køre 100 km/t på motorveje og 90 km/t på landeveje.

Hvis du bliver stoppet

Skulle du bryde færdselsloven og blive stoppet af en Carabinieri, kan du blive opkrævet en fjerdedel af den maksimale bøde på stedet – italienerne spilder ikke tid på girokort.

Er du en del af den uddøende race, der ryger i bilen, skal du vide, at hvis du har gravide eller mindreårige med som passagerer, kan du få en heftig bøde. Disse udregnes blandt andet på de mindreåriges alder og kan løbe op i hele 5.000 euro.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Kroatien: Gode råd

Kører du med cykler eller andet bagage bag på din bil eller campingvogn, skal du have et “pannello per carichi sporgenti”. Det er et skilt, der angiver, at du kører med udvendigt gods. Disse kan købes på de fleste tank- og servicestationer.

Afslutningsvist skal du vide, at det i Italien er obligatorisk at have en sikkerhedsvest med i bilen. Det samme er tilfældet med advarselstrekanten. Så pak vesten, så italienerne kan se dig, hvis uheldet er ude.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS