Kategorier
Kør-selv-ferie

Kør-selv-ferie Italien: Ruter

Italiens produktion af eksotiske biler som Ferrari og Lamborghini passer som fod i hose til det italienske landevejsnet. Ønsker du at gøre køreturen til en del af din kør-selv-ferie i Italien, er der rigeligt med smukke, kurvede landeveje at vælge mellem.

Tekst: Simon Hallenslev | Foto: Colourbox

Mens vi danskere i stor stil tager på kør-selv-ferie til Gardasøen, er der en række ruter i Italien, som du ikke må snyde hverken dig selv eller din familie for.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Italien: Gode råd

Der er mange flotte ruter i Italien, der kan gøre køreturen til en fryd. Meningen med en kør-selv-ferie er vel egentlig, at ferien starter ved afrejse, og ikke først ved ankomst.

Vi giver dig her et par flotte ruter i Italien, som du klart bør lægge et smut forbi. God læselyst.

Kør-selv-ferie Italien: Stelvio-passet

Stelvio-passet er nok en af de mest legendariske ruter i hele Europa. Det er et samlingspunkt for bilentusiaster og motorcyklister – og det er til at forstå, når man ser de 48 hårnålesving, der snor sig gennem bjerglandskabet.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Italien: Destinationer

Med dets 2.757 højdemeter er passet det næsthøjeste stykke asfalt i alperne, – kun overgået af franske Col de l’Iseran. Du er med andre ord garanteret en formidabel udsigt.

Ruten er omkring 75 kilometer lang og ligger i norditalienske Lombard, der ligger et stenkast fra Schweiz. En omvej værd at tage, hvis man er på vej til Gardasøen eller mere sydlige himmelstrøj.

Kør-selv-ferie Italien: Amalfikysten

Skal kør-selv-ferien i Italien foregå under lidt mere sydlige himmelstrøg, er ruten langs Amalfikysten stedet at tage hen. Det er en kyststrækning, der af flere omgange er kaldt en af de smukkeste i verden.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Kroatien: Ruter

Strækningen er verdenskendt, selvom den ikke går gennem nogle af de allerstørste turistbyer. Kører du langs Amalfikysten, får du derfor rig mulighed for at opleve et autentisk Italien med smukke kirker, katedraler og lokale restauranter, der frister med pasta og aperitivo.

Hvis du starter i Rom og sætter GPSen til Napoli, får du over 200 kilometers kystvej i særklasse.

Kør-selv-ferie Italien: Vinruten

Sidst – men absolut ikke mindst – må vi nævne vinruten, der snor sig igennem Chianti-området i Toscana-regionen.

Det er italiensk landidyl, når det er bedst. Vinmarker og -slotte så langt øjet rækker og hyggelige landsbyer på bjergtoppe.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Tyskland: Ruter

Her er det anbefalelsesværdigt at bryde køreturen op i mange små dele, så du kan få hver en landsby med og smage på vin fra de vinmarker, du netop har passeret.

Selvom det umiddelbart lyder som en rute, der er bedst til en ferie i romantikkens tegn for voksne, har Toscana masser af lækre campingpladser med underholdning til børnene.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.