Kategorier
Kør-selv-ferie

Kør-selv-ferie Italien: Destinationer

Der er mange fantastiske feriedestinationer i Italien, og det er ganske enkelt umuligt at samle dem alle i én og samme artikel. Alligevel er der et par stensikre valg, der passer til din kør-selv-ferie, uanset om du skal på kærestetur eller børnevenlig camping.

Tekst: Simon Hallenslev | Foto: Colourbox

Bilen er sommerserviceret og pakket til bristepunktet med både børn og bagage. Men hvor i Italien skal kør-selv-ferien gå til? Støvlelandet har lidt til enhver smag.

Fra små, hyggelige landsbyer med vinmarker så langt øjet rækker og pasta så autentisk, du ikke har fået det før, til summende storbyer med gang i gaderne.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Italien: Gode råd

Du kan også finde campingpladser på størrelse med små landsbyer – med badeland, der sætter Lalandia til skamme, og underholdning til børnene fra morgen til aften, så forældrene kan få sig et glas Chianti med fødderne oppe.

Kør-selv-ferie Italien: Gardasøen

Kør-selv-ferie til Gardasøen er uhyre populært blandt danske børnefamilier. Men du kan også sagtens hive kæresten på en romantisk tur til den kendte sø.

Turen rundt om Gardasøen er 150 kilometers italiensk natur i særklasse. Der er masser af campingpladser, hvor børnene kan underholdes, mens du selv sidder nyder vin og oliven i den bagende sommersol.

Romantikken kan ligeledes plejes ved Gardasøen. Trækker du lidt væk fra de mest turisttunge områder, finder du hurtigt små, autentiske og hyggelige landsbyer. Her kan du nyde gåture langs olivenlunde og uforstyrret drikke kolde Aperol Spritz i skyggen.

Kør-selv-ferie Italien: Adriaterhavet

Italien har 1249 kilometer kystlinje til det azurblå Adriaterhav. Langs kystlinjen finder du blandt andet den populære turistby Venedig med de mange kanaler.

Men hvis du ønsker en kør-selv-ferie til Adriaterhavet, er det ikke Venedig, vi anbefaler i denne omgang. Kør i stedet lidt længere sydpå og ned til Puglia, der udgør hælen på støvlelandet.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Italien: Ruter

I Puglia finder du havnebyer som Bari. Her ligger hvidkalkede huse helt ud til klippekanten, og restauranter så tæt på vandet, at du mærker bølgesprøjt, mens du spiser. Her får du i øvrigt også serveret fisk, du sjældent får friskere.

Kør-selv-ferie Italien: Veneto

Hvis kør-selv-ferien er ensbetydende med camping i Italien, er der mange områder at vælge mellem. Men Veneto-regionen har ganske enkelt nogle af de bedste campingpladser i Italien.

Veneto ligger – ligesom Puglia – med kyst til Adriaterhavet, men ligger nordligere og grænser også op til Gardasøen. Så uanset, om du vil på camping ved Gardasøen eller camping ved Lidoen, så er det Veneto-regionen, du skal til.

LÆS OGSÅ | Kør-selv-ferie Kroatien: Destinationer

Hvis campinglivet skulle blive for ensformigt, er Veneto-regionens hovedstad Venedig, hvor der altid er noget at se, lave og smage. En kør-selv-ferie til Veneto-regionen kan derfor blive til en udsøgt blanding af både camping- og storbyliv.

Hvis der er en by, man gerne vil fare vild i, så er det Venedig. Se byen fra Rialto-broen eller fra en gondol langs de mange kanaler. I højsæsonen kan der dog blive noget turistproppet i kanalbyen.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.