Kategorier
Forbrugerstof

3 simple råd, der gør det lettere at parkere

Sensorer, kameraer og automatiske assistenter kan være en god hjælp. Men når pladsen er trang, er du nødt til selv at arbejde for sagen. Med disse gode råd bliver det hele dog meget lettere.

Af: Esben Skrumsager  / d. 16. marts 2018 / Denne artikel er sponsoreret af Telia

Sveden pibler frem. Det ene forhjul er plantet på fortovet, og bagenden vil bare ikke nærme sig kantstenen. Du prøver igen. Selvom bilerne bag dig ikke er begyndt at dytte endnu, ved du godt, at tålmodigheden formodentlig snart slipper op. Men bilen vil bare ikke, som du vil. Endnu et forsøg. Samme resultat…

Lyder det bekendt? Det er i hvert fald et af hverdagens små mareridt, som mange bilister oplever med jævne mellemrum. Men en trang parkeringsbås eller en skarp parallelparkering behøver ikke være en angstprovokerende.

Vi har samlet nogle gode råd, som kan gøre det lettere at få bilen i bås.

1) Parallelparkering: Find spejle på gaden

Sidespejlene på din bil er ikke den eneste hjælp, du har til rådighed, når bilen skal presses ind i en snæver parallelparkering. I gadebilledet kan du ofte finde spejlinger i enten butiksruder, kældervinduer eller andre bilers blanke overflader.

2) Lær din bil at kende og få ro på

Som udgangspunkt er en konstant hylen fra din parkeringssensor et tegn på, at du ikke skal køre længere. Men hvis du ofte parkerer trange steder, kan det være nyttigt at vide, hvor meget plads der er tilbage, når den hyler konstant.

LÆS OGSÅ: Bag facaden: Her er politiets heftige vognpark

I mange biler vil der med en konstant hyletone stadig være 20-30 centimeter tilbage, men det er vigtigt, du tjekker det på din egen bil.

Sådan gør du: Bak langsomt hen mod en mur. Så snart tonen lyder konstant, stopper du bilen og måler, hvor lang afstanden er fra kofangeren til muren. Nu ved du, hvor meget buffer du har, når pladsen bliver trang og hver en centimeter tæller.

OBS: Du kan formodentlig ikke åbne bagagerummet på bilen, hvis du bakker længere tilbage, end din parkeringssensor anbefaler.

Telia Sense gør hverdagen nemmere

Telia Sense Car kan ikke parkere din bil for dig, men den lille enhed kan hjælpe dig med mange andre ting.

Hvis du har betalt for din parkering gennem Easy Park, kan Telia Sense Car automatisk stoppe betalingen, så snart du sætter dig bag rattet og kører igen. På den måde undgår du altid at betale for meget for parkering.

Har du problemer med at huske, hvor du stillede bilen, kan applikationen på telefonen også fortælle dig, præcis hvor bilen holder.

Læs mere om Telia Sense Car og find ud af, om det passer til din bil.

3) Bak baglæns tilbage i båsen

Drop undskyldningerne! Det er faktisk hverken lettere eller bedre at køre ind med forenden først, selvom det måske er det, du er mest tryg ved. Modsat er der flere gode argumenter for, at du skal bakke bilen i bås.

  • Når du kører direkte ind i båsen, kan du eksempelvis ikke se de hvide streger, du skal holde imellem. Ved at bakke i bås kan du bruge sidespejlene til at se stregerne og på den måde øge chancerne for at ramme rigtigt første gang.
  • Mange biler har parkeringssensorer, men i de fleste tilfælde sidder de kun bagpå. Ved at bakke i bås kan du bruge hyletonen fra sensoren til at vurdere afstanden.

LÆS OGSÅ: Stor guide: Sådan køber du en ekstremt billig bil

  • Og i sidste ende undgår du skader. Både på bilen og på andre personer. Du har nemlig langt bedre udsyn, når du skal ud fra parkeringspladsen igen, og det er her, langt de fleste ulykker sker, lyder det fra Havarikommissionen.

Sådan gør du: Træn baglæns parkering en dag hvor du har lidt ekstra tid. Sænk sidespejlene en anelse, så du bedre kan se de hvide striber og forenden af bilerne ved siden af.

Start hvor der er nogle tomme pladser ved siden af hinanden, inden du prøver mellem andre biler.

OG HUSK: Vær fuldstændig ligeglad med folk, der ruller med øjnene, slår ud med armene og lader som om, de ikke har tid til at vente på, du får parkeret. Smil, klap dig selv på skulderen og giv højlydte komplimenter til dig selv, hver eneste gang du gør fremskridt.

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.