Kategorier
Forbrugerstof Nyheder

Overraskende liste fra USA: Her er de mest pålidelige biler

Kvaliteten af nye biler har aldrig været bedre end nu. Porsche 911 fører an, men både Mercedes og BMW bliver banket på plads af langt billigere konkurrenter. Her kan du se listen over bilerne med færrest fejl på det amerikanske marked.

Af: Esben Skrumsager  / d. 5. juli 2018

De asiatiske bilmærker viser tænder. Med færre fejl end både de amerikanske og de europæiske bilmærker sætter Sydkorea sig på de tre øverste pladser i en frisk undersøgelse, hvor mere end 75.000 amerikanske bilejere har deltaget.

Godt nok er Porsche 911 den nye bil med færrest fejl på markedet, men de andre modeller hos den tyske bilproducent trækker ned i gennemsnittet, og derfor kan Genesis, Kia og Hyundai, som alle er en del af samme koncern, fordele guld, sølv og bronze mellem sig.

De mest pålidelige biler

BMW, Mini og Mercedes-Benz klarer sig også bedre end gennemsnittet på det amerikanske marked, men de må trods alt tage til takke med placeringer som henholdsvis nummer 11, 13 og 15 i undersøgelsen.

LÆS OGSÅ: Bilbasens begynderguide til køb af Porsche 911

Værre ser det dog ud for eksempelvis Audi, Volvo og Jaguar, der alle er at finde under gennemsnittet. Dem kan du se sammen med de andre bundskrabere lige her: Her er de mindst pålidelige biler på det amerikanske marked

Herunder kan du se listen over de bilmærker, der klarer sig bedre end gennemsnittet. Tallet viser, hvor mange registrerede fejl der er pr. 100 undersøgte biler.

BilmærkeFejl pr. 100 biler
Genesis68
Kia72
Hyundai74
Porsche79
Ford81
Chevrolet82
Lincoln83
Lexus84
Ram84
Nissan85
BMW87
Cadillac90
Mini90
Infiniti92
Mercedes-Benz92
Branche-gennemsnit93

Under gennemsnittet finder vi blant andet Audi, Volvo og Jaguar. Her kan du se den nederste del af listen.

Sætter du pris på pålidelighed? Søg efter biler fra blandt andre Hyundai, Kia, BMW og Mercedes til salg på Bilbasen.

Fakta: Amerikansk kvalitetsrapport

J.D. Power har i de seneste 32 år udgivet en årlig rapport (Initial Quality Study IQS), hvor de offentliggør kvaliteten og pålideligheden af de forskellige mærker i bilbranchen i USA.

Den amerikanske IQS 2018 er baseret på svar fra 75.712 købere og leasingkøbere af nye biler fra modelår 2018, der blev interviewet efter at have haft bilerne i 90 dage.

Bilerne blev evalueret efter køreoplevelse, motorens og gearkassens funktion samt en lang række kvalitetsmæssige problemstillinger, der indrapporteres af bilejere.

Hovedpointer fra J.D. Power’s markedsundersøgelse 2018

De fleste bilproducenter går frem i undersøgelsen. Der bliver altså generelt lavet bedre biler. Særligt tydeligt er det i undersøgelsen, at der er mindre vindstøj i kabinen, færre fejl i lakken og bedre sæder.

Porsche 911 er den mest pålidelige model i undersøgelsen med kun 48 fejl per 100 undersøgte biler. Det er samtidig det bedste resultat i mere end fem år.

LÆS OGSÅ: Stor guide: Sådan køber du en ekstremt billig bil

Men med ny sikkerheds- og komfor-teknologi i mange bilmodeller er der også nye fejl på listen, der går igen blandt adskillige af producenterne. Dem kan du læse mere om her, hvor du også kan se den nederste del af listen over bilproducenter med modeller på det amerikanske marked.

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.