Kategorier
Forbrugerstof Nyheder

Amerikanske prygl: Audi, Volvo og Jaguar blandt de mindst pålidelige biler

Der er  tørre tæsk til flere premium-mærker i den friske rapport baseret på erfaringer fra mere end 70.000 bilejere. Her kan du se listen med de mindst pålidelige biler på det amerikanske marked.

Af: Esben Skrumsager  / d. 5. juli 2018

Selvom bilerne generelt har færre fejl end tidligere, så giver de moderne biler helt nye udfordringer.

Den årlige rapport fra J.D. Power – som blandt andet undersøger pålidelighed i nye biler – slår nemlig fast, at bilernes infotainment-systemer nu udgør største kilde til fejl på bilerne. Det handler blandt andet om lydsystemer, opkobling og tilslutning af telefoner samt bilernes navigation.

Det skal dog siges, at der på området for tredje år i træk er registreret færre fejl, så udviklingen ser ud til at gå i den rigtige retning.

LÆS OGSÅ: Brugtduel: VW Passat vs Skoda Superb

Modsat udgør bilernes sikkerheds- og assistent-systemer en stigende fejlkilde. Niveauet er stadig lavt med blot 3,5 fejl pr. 100 undersøgte biler, men fejl i den slags systemer er ifølge rapporten steget med 20 procent de seneste tre år.

Begrænsede point til Japansk pålidelighed

At Toyota er 112% i orden – som i årevis var deres slogan – kan man godt sætte spørgsmålstegn ved, når man ser resultatet af den amerikanske undersøgelse.

LÆS OGSÅ: Video: Toyota Aygo er bilen, der får bussen til at virke dyr

Sammen med de andre japanske producenter – Mazda, Subaru og Honda – ligger Toyota på den ærgerlige side af branchens gennemsnit. Med næsten 100 fejl for hver 100 undersøgte biler kunne japanerne overveje at revidere det gamle slogan; 112% fejl.

Tørre tæsk til briterne

Jaguar og Land Rover har fået et gevaldigt boost, siden de blev overtaget af indiske Tata Motors. Men det asiatiske ejerskab har tilsyneladende ikke været lige så godt for pålideligheden, som det har for salgstallene.

I bunden af listen finder vi nemlig både Jaguar og Land Rover med henholdsvis 148 og 160 fejl for hver 100 undersøgte biler.

LÆS OGSÅ: Jaguar E-Pace: Så billig er den bette bil fra briterne

Også Audi må sammen med søstermærket Volkswagen tage til takke med en placering langt under gennemsnittet i branchen. Bedre ser det dog ud for de tyske konkurrenter hos Mercedes, Porsche og BMW, der alle er at finde over gennemsnittet. Dem kan du se sammen med de andre højdespringere lige her: Her er de mest pålidelige biler på det amerikanske marked

Herunder kan du se listen over de bilmærker, der klarer sig ringere end gennemsnittet. Tallet viser, hvor mange registrerede fejl der er pr. 100 undersøgte biler.

BilmærkeFejl pr. 100 biler
Branche-gennemsnit93
Buick95
Jeep96
Toyota96
Dodge98
Acura99
GMC99
Mazda100
Honda102
Volkswagen103
Audi105
Chrysler111
Mitsubishi111
Subaru115
Volvo122
Jaguar148
Land Rover160

Over gennemsnittet finder vi blant andet de koreanske bilproducenter samt Mercedes og BMW. Her kan du se den øverste del af listen.

Fakta: Amerikansk kvalitetsrapport

J.D. Power har i de seneste 32 år udgivet en årlig rapport (Initial Quality Study IQS), hvor de offentliggør kvaliteten og pålideligheden af de forskellige mærker i bilbranchen i USA.

Den amerikanske IQS 2018 er baseret på svar fra 75.712 købere og leasingkøbere af nye biler fra modelår 2018, der blev interviewet efter at have haft bilerne i 90 dage.

Bilerne blev evalueret efter køreoplevelse, motorens og gearkassens funktion samt en lang række kvalitetsmæssige problemstillinger, der indrapporteres af bilejere.

Hovedpointer fra J.D. Power’s markedsundersøgelse 2018

De fleste bilproducenter går frem i undersøgelsen. Der bliver altså generelt lavet bedre biler. Særligt tydeligt er det i undersøgelsen, at der er mindre vindstøj i kabinen, færre fejl i lakken og bedre sæder.

Porsche 911 er den mest pålidelige model i undersøgelsen med kun 48 fejl per 100 undersøgte biler. Det er samtidig det bedste resultat i mere end fem år.

LÆS OGSÅ: Stor guide: Sådan køber du en ekstremt billig bil

Men med ny sikkerheds- og komfor-teknologi i mange bilmodeller er der også nye fejl på listen, der går igen blandt adskillige af producenterne.

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.