Kategorier
Nyheder

Mazda 2 Hybrid er landet i Danmark

Mazda-udgaven af Toyota Yaris Hybrid er landet. Priserne for Mazda 2 Hybrid starter ved 197.400 kr., som er lidt over Yaris Hybrid – til gengæld giver Mazda infotainmentsystem med uden merpris

Hvis du ikke vel ses i en Toyota, men du egentlig godt kunne tænke dig den brændstoføkonomiske Yaris Hybrid, kan drømmen nu gå i opfyldelse. Et samarbejde mellem Toyota og Mazda har resulteret i, at Yaris Hybrid leveres direkte til konkurrenten med Mazda-logoer.

Du kan, med andre ord, købe den nye Mazda 2 Hybrid og lade som om, den intet har med Toyota at gøre. Eller du kan købe den, fordi Mazda giver lidt mere udstyr med i basismodellen til en kun lidt højere pris.

Mazda 2 Hybrid, som ankommer til forhandlerne i disse dage, starter på 194.400 kr. Hos Toyota koster den billigste Yaris Hybrid 192.990 kr.

Find fem ting, der skiller sig ud. Okay, det er svært uden et billede af kabinen i Yaris Hybrid ved siden af billedet af 2 Hybrid-kabinen, men meget andet end logoet er der ikke til forskel

7″ touchscreen er standard

Mazda lancerer 2 Hybrid i tre udstyrsvarianter – Pure, Agile og Select. Hvorfor Mazda opfinder nye udstyrsbetegnelser i forhold til sine øvrige biler (Sense, Sky og Cosmo), står hen i det uvisse, men måske det er for at vise, 2 Hybrid slet ikke er en Mazda? Måske det er for at gøre opmærksom på, at Mazda ved siden af 2 Hybrid stadig sælger sin egen 2’er. Altså, en original Mazda.

2 Hybrid Pure til 197.400 kr. har som standard aircondition, infotainmentsystem med 7″ touchscreen, Apple CarPlay/Android Auto, fjernlysassistent og adaptiv fartpilot. En Plus-pakke til 7.500 kr. tilfører varme i forsæderne og rattet, læderrat, regnsensor, fire højttalere i stedet for to, fire elruder i stedet for to og tågeforlygter.

LÆS OGSÅ | FØRSTE TEST: Skoda Fabia går ind i de voksnes rækker

2 Hybrid Agile til 214.900 kr. bygger videre på Pure med Plus-pakke. Agile har som standard alufælge, bakkamera, nøglefri betjening og 8″ touchscreen. Også den har sin egen pakke: Comfort-pakke til 8.500 kr. med LED-forlygter, opvarmede sidespejle, aut. klimaanlæg mv. Den pakke kan så igen udvides med Safety-pakke med p-sensorer hele vejen rundt, aut. nedblændeligt bakspejl og blind vinkel-system til yderligere 6.500 kr.

LÆS OGSÅ | TEST: Toyota Yaris Hybrid vs VW Polo – hvilken mestrer minibilskunsten bedst?

2 Hybrid Select til 254.900 kr. har alt det plus bl.a. head-up-display direkte i forruden, trådløs opladning af smartphones og indtræk i kunstlæder/stof. Panoramatag er eneste ekstraudstyr til 7.500 kr.

Kun basisudgaven af Mazda 2 Hybrid er dyrere end basisvarianten hos Toyota – til gengæld får man så 7″ touchscreen og Apple CarPlay/Android Auto, som koster ekstra hos Toyota. Og selvfølgelig Mazda-logoer, hvis det er det, man hellere vil have.

Det er en Toyota Yaris Hybrid. Nej, se lidt nærmere på billedet. Det er den nye Mazda 2 Hybrid, som står klar hos de danske forhandlere

Af Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.