april 3, 2024

Mazda har et rigtig godt tilbud til danskere, som mest kører korte ture

Den i forvejen prisbillige elbil Mazda MX-30 er nu 23.000 kr. billigere. Startprisen er nede i 189.995 kr., og har man ikke brug for en elbil til langturen, får man en lækker elbil for pengene.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Mazda MX-30 er en skæv og speciel elbil, som virkelig ikke er som andre elbiler. Det er på godt og ondt. Faktisk er det meste ved MX-30 godt, men med en WLTP-rækkevidde på 200 kilometer er den elektriske Mazda på forhånd diskvalificeret i manges øjne.

For de mange, som kan klare sig med en elbil med kort rækkevidde, som er rigeligt til pendlerture på landevejen og masser af bykørsel, rykker Mazda nu priserne endnu længere ned, end de allerede var. Priserne er kampagnepriser, som gælder frem til 30. juni (eller så længe lager haves).

Mazda har skrællet 23.000 kr. af priserne på alle MX-30-udstyrsvarianter, og den finurlige elbil med 145 hk starter nu ved 189.995 kr. Den var i forvejen blandt de billigste elbiler i Danmark, men nu er den med helt i front, når det kommer til lav pris.

Virkelig veludstyret helt fra billigste udgave

Hvad MX-30 ikke har i rækkevidde, det har den i standardudstyr. Der er fire udstyrsvarianter i Danmark, og de lå allerede tæt rent prismæssigt, før Mazda huggede en klump af: Prime-Line, Exclusive-Line, Advantage og Mokoto.

Basismodellen MX-30 Prime-Line er udstyret, som var den en større og meget dyrere elbil. Den kommer med LED-lygter, 18″ alufælge, adaptiv fartpilot, head-up-display med visning direkte i forruden, p-sensorer for og bag, bakkamera, regnsensor, automatisk klimaanlæg, varmepumpe, navigation og infotainment med 8,8″ skærm.

For en stor pose småpenge mere, nærmere bestemt 7.500 kr., kommer Exclusive-Line yderligere med nøglefri betjening, aut. nedblændeligt bakspejl, varme i rattet, strømudtag foran i kabinen, forlygtevaskere, el-klapbare sidespejle – og sædevarme, som basisudgaven mangler.

Som Advantage (merpris over basismodellen er 17.100 kr.) serverer MX-30 Advantage blandt andet adaptive LED-forlygter, el-justerbart førersæde med hukommelsesfunktion, hukommelsesfunktion til sidespejle og head-up-display, mørke alufælge og valg mellem de to interiør-farvetemaer Industrial Vintage og Modern Confidence.

Makoto-varianten er udstyret stort set som Advantage-udgaven, men den kan vælges med en tredje interiørpakke med navnet Urban Expression, og den fås, som den eneste med Premium-udstyrspakke med bl.a. Bose-anlæg, 360 graders kamera og yderligere sikkerhedssystemer til 27.500 kr. og med soltag til 7.500 kr. (kræver at man køber Premium-pakken.

Overblik over kampagnepriserne på MX-30:

MX-30 Prime-Line – 189.995 kr.
MX-30 Exclusive-Line – 197.495 kr.
MX-30 Advantage – 207.095 kr.
MX-30 Makoto – 209.995 kr.

Del artikel:

Brugte Mazda MX-30 til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS