september 28, 2023

Mere Mazda i den lille 2 Hybrid

Facelift af Mazda 2 Hybrid fjerner noget af ligheden med originalen, Toyota Yaris. Det mere Mazda-specifikke design kommer dog ikke med det nye og stærkere hybridsystem fra Yaris.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

Mazda 2 Hybrid er en næsten 1 til 1-udgave af Toyota Yaris Hybrid. Forskellene fra original til kopi er stærkt begrænsede, og udskiftningen af Toyota-logoet har været den største opgave for designerne hos Mazda.

Designerne har heldigvis fået lov at lege lidt mere med den japanske minibil i forbindelse med et facelift af 2 Hybrid, som Mazda lige har afsløret. Nu er det muligt at kende en Mazda 2 Hybrid fra en Toyota Yaris Hybrid – også selv om logoerne skulle være pillet af (chancerne for det er nok små).

Faceliftet kommer i kølvandet på Toyotas facelift af Yaris. For første gang kan man vælge mellem to hybridmotorer i Yaris, men det samme kommer ikke til at lade sig gøre i Mazda-udgaven.

Nu ligner den (lidt mere) en Mazda

Mazda-designerne kan, trods alt, ikke trylle. Det er ikke sådan, at Mazda 2 Hybrid pludselig ligner en skrumpet 3’er. Den ligner bare mere de andre Mazda-modeller, end den har gjort hidtil. En stor, lukket grill med Mazda-logo i toppen giver tydelig variation fra Yaris – som man nemt ser på billederne. Bagtil har Mazda fjernet det gennemgående refleks-bånd på tværs af bagklappen, som Yaris stadig har.

Hvor det før var ligegyldigt i forhold til design, om man købte den ene eller anden af de to minier, har Mazda nu udgaven med det mere elegante design.

Toyota holder et stærkt kort tæt til kroppen, som ikke bliver delt med Mazda: en stærkere hybridvariant. Den nye Hybrid 130 har samme 1,5-liters benzinmotor som den eksisterende Hybrid 115, men flere hestekræfter og væsentligt højere drejningsmoment. Som navnet fortæller, har Yaris Hybrid 130 hk (og 185 Nm), mens Yaris Hybrid 115 og den faceliftede Mazda 2 Hybrid har 116 hk og 141 Nm.

Mazda 2 Hybrid får heldigvis gavn af de øvrige opgraderinger, som Toyota har indført med Yaris-faceliftet. Nyt infotainmentsystem med netbaserede opdateringer, ny digital instrumentering og nyt kamera og ny radar til de aktive sikkerhedssystemer, som dermed skulle kunne “se” længere og fungere bedre end før.

Del artikel:

Brugte Mazda 2 til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS