Mercedes A45 AMG World Champion Edition
januar 15, 2019

Ugens fund: Mercedes A45 AMG i hård verdensmester-udgave

A, M og G. Det er tre enkle bogstaver, der gør en stor forskel på en Mercedes. Hvis du så tilføjer “World Champion Edition”, har du en sprængfarlig og meget sjælden kombination, og det bedste af det hele er, at du nu kan få fingrene i sådan én…

Af: Esben Skrumsager / d. 15. januar 2019

Drømmer du om en kompakt tysker med masser af power? Så er det oplagt at tjekke de solbadende turister på en vestjysk strand i sommerferien… Men hvis du er på udkig efter en bil med nogenlunde samme beskrivelse, så finder du næppe en model, der kan overstråle naboens indkørsel mere end en Mercedes-AMG A45 i en WC-edition.

Og nej, WC skal få dig til at tænke på det hvide porcelæn, du straffer efter den første kop morgenkaffe. WC står for World Champion. Og det er lige netop, hvad Mercedes er blevet i Formel 1 de seneste fem sæsoner.

SE OGSÅ: AMG-Geländewagen: Brugt og grotesk Monster-Mercedes

Historien om Mercedes A45 AMG World Champion Edition

Efter at have vundet både kørernes og konstruktørernes mesterskab i 2014 og 2015 skabte Mercedes denne ”A45 AMG Petronas World Champion Edition”. Bilen blev præsenteret ved sæsonafslutningen i Abu Dhabi 2015 som en hyldest til Formel 1-teamets flotte præstationer.

Mesterskabsudgaven var en tidsbegrænset option til A45 AMG-købere. Den blev således kun solgt fra januar 2016 til maj samme år.

LÆS OGSÅ: Video: Lyder Mercedes-Benz E63 AMG bedre end Audi RS6?

Uanset om du er Formel 1-fan eller ej, kan det være svært ikke at blive fristet af denne vanvittige hatchback. Med direkte reference til den vindende racerbil er bilen stylet indvendig og udvendig med detaljer i den karakteristiske “petrol green”.

Der findes ikke nogen officiel udmelding fra Mercedes om antallet af solgte World Champion Editions, men ifølge GranTurismo Cars, som lige nu har et eksemplar af modellen i garagen, tyder meget på, at der kun er leveret i omegnen af 30-50 styk på verdensplan.

Du kan altså være helt sikker på, at naboen ikke pludselig kommer rullende i en bil magen til din.

Under hjelmen gemmer sig en 2,0-liters firecylindret motor, som yder intet mindre end 381 hestekræfter. Når du trykker speederen i bund flytter den dig fra 0 til 100 km/t på bare 4,2 sekunder – og det går ikke stille for sig. Lyden skulle efter sigende være lige så brutal som køreegenskaberne.

SE OGSÅ: Video: Berner tester brølende psykopat-Mercedes

Mekanisk har Mercedes ikke ændret noget i WC-udgaven, men udvendigt er der skruet op for aerodynamikken med frontspoilere, hækspoiler og finner, mens Petronas-folieringen og de neongrønne hjulkapsler er prikken over i’et.

I kabinen går de grønne detaljer igen i både rat, sæder, sidepaneler og seler. Bilen er udstyret med både AMG Exclusive- og Dynamic-pakker, så der er ikke sparet på udstyret. I midterkonsollen sidder beviset på, at det er en specialudgave, da Mercedes har monteret et lille emblem med skriften “Petronas World Champion 2015”.

Hvad koster en Mercedes A45 AMG World Champion Edition?

Hvis du har forelsket dig i den hidsige perle, kan du få fingrene i den her, hvor den står med en pris på 340.000 kroner. Plus moms og afgift vel at mærke. Du kan også flexlease bilen. Engangsydelsen lyder på 85.000 kroner, og efterfølgende koster den dig 5.400,- pr. måned inkl. moms.

Bilen har kun 30.000 km på tælleren, fuld servicehistorik og blot én tidligere ejer. Se mere om bilen og leasing-tilbudet her.

Hvis du ikke vil betale prisen for en sjælden A-Klasse AMG, kan du overveje at se nærmere på den lidt mere afdæmpede Mercedes-AMG A35, som Ebbe Sommerlund netop har testet. Den kan du læse mere om her: Test af ny über-GTI: AMG A35 er et bæst – et blidt bæst

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Mere Mazda i den lille 2 Hybrid

Facelift af Mazda 2 Hybrid fjerner noget af ligheden med originalen, Toyota Yaris. Det mere Mazda-specifikke design kommer dog ikke med det nye og stærkere hybridsystem fra Yaris.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS