Kategorier
Brugtbil Nyheder

Nu kan du købe Michael Schumachers Mercedes C63 AMG

Mercedes C63 AMG er i sig selv en solid familieslæde – og nu kan du købe et eksemplar, der har tilhørt selveste Michael Schumacher.

Tekst: Simon Hallenslev / Foto: BonhamsDato: 25. januar 2022

Det er det stolte gamle auktionshus Bonhams, der auktionerer Formel 1-legenden Michael Schumachers tidligere privatbil. Auktionen afholdes d. 3. februar i Paris, og det forventes, at prisen kan ryge helt op i nærheden af 750.000 kr. uden afgift.

Prisen bliver derfor 200-300.000 kr. højere end de Mercedes C63 AMG, der er til salg på Bilbasen nu. De er med dansk afgift, men har selvfølgelig ikke tilhørt en 7-dobbelt Formel 1-verdensmester. Gode historie koster.

Foto: Bonhams
Mercedes C63 AMG

Motor: V8 benzin, 6.208 ccm

Ydelse: 457 hk / 600 Nm

0-100 km/t: 4,6 sek.

Tophastighed: 250 km/t

Vægt: 1.795 kg

Forbrug: 7,3 km/l

Fornem firmabil

De fleste husker Schumacher for de gyldne år hos Ferrari, som han tog verdensmesterskabet for i 2000, 2001, 2002, 2003 og 2004. Den sorte C63 AMG, der ryger på auktion til februar, stammer dog fra hans senere Formel 1-tid. 

I 2010 vendte Schumacher tilbage til sporten efter fire års ‘pension’, hvor han angiveligt har kedet sig eftertrykkeligt. Schumachers comeback blev hos Mercedes, der selv gjorde comeback efter 55 års fravær som team i Formel 1.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Køb Kronprinsens Fisker Karma

Foruden en angivelig milliardkontrakt vendte Schumacher tilbage til sporten med aftalen om betalt firmabil. Denne Mercedes C63 AMG indregistreres i januar 2010 ved Mercedes i Schweiz, mens Michael Schumacher bliver registreret som bruger af bilen, hvilket dokumenteres i bilens papirer.

Foto: Bonhams

Verdensmesteren skulle selvfølgelig have toppen af kransekagen, hvorfor den fornemme firmabil er udstyret med ekstraudstyr for over 150.000 kr.

Selvom comeback-tiden hos Mercedes var kort for Schumacher, blev ejerskabet af den sorte C63 AMG endnu kortere, og han er kun registreret bruger af bilen i et halvt års tid. Derefter blev bilen solgt til en ejer, som Bonhams beskriver som en ‘Schweizisk gentleman’, der har lagt størstedelen af de kørte kilometer i bilen selv.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Mercedes-AMG SLS er den første rigtige AMG

Tredje og sidste ejer kører ikke mange kilometer i bilen, men har alligevel givet bilen en ordentlig overhaling, inden den nu udbydes på auktion. Den auktioneres nysynet med alle service overholdt og en kilometerstand på 152.000 km.

Bilen forventes at blive solgt for mellem 370- og 740.000 kr. uden afgift, og beskrives som et “velholdt must-have for den dedikerede Mercedes-samler” af Bonhams. Se den her hos Bonhams inden d. 3. februar.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.