september 8, 2023

Mød den nye elektriske Peugeot E-3008

Peugeot har delt de første billeder af deres nye elbil, E-3008. E-3008 er den første model på en ny platform, der giver mulighed for rækkevidde op til 700 kilometer.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Den 12. september er der verdenspremiere på en helt ny Peugeot. Den elektriske E-3008, er så ekstremt vigtig for hele Stellantis-koncernen, fordi den er første model overhovedet i den store flok af mærker, der bruger en helt ny platform. Lige fra Alfa Romeo over Citroën til Opel – alle vil i fremtiden lancere modeller på STLA-platformen.

STLA-platformen kommer i forskellige størrelser, og E-3008 bruger en mellemstor variant, hvor rækkevidden ligger fra cirka 500-700 kilometer.

Med verdenspremieren endnu nogle dage ude i fremtiden har Peugeot sluppet en række billeder, mens alle facts om den nye model første kommer den 12. september.

Peugeot viser topmodellen E-3008 GT

Det er ingen flad basisudgave af E-3008, Peugeot viser på de første billeder uden kamuflage. Det er varianten, der bliver den dyreste og stærkeste: E-3008 GT. Om GT-varianten bliver udstyret med to elmotorer og firehjulstræk, som en konkurrent til de firehjulstrukne udgaver af Hyundai Ioniq 5 og Kia EV6 med 325 hk, må vi vente på at få at vide til næste uge.

E-3008’erne uden GT-betegnelse vil have træk op et hjulsæt (vi forventer, det bliver på forhjulene), og ydelsen for en E-3008 med træk på to hjul vil være mindst 218 hk.

Designet er ingen overraskelse, men ikke desto mindre meget vellykket, hvis vi skal dømme E-3008 ud fra de første billeder. Fronten har et nyt element hos Peugeot med smalle forlygter, som flyder over i et mellemrum mellem grillen og frontklappen; i midten finder man modelbetegnelsen. På nogle måder ligner E-3008 en høj udgave af 408.

Interiøret, som vi kunne vise første gang i juli, viser Peugeots første forsøg med et samlet panel til digital instrumentering og infotainmentsystem, som det ser ud i 50 procent af de nye biler på markedet. Men indretningen virker alligevel meget Peugeot’sk med det lille rat under instrumenteringen, de store paneler beklædt med stof of den stærkt vinklede midterkonsol.

Del artikel:

Brugte Peugeot 3008 til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS