januar 2, 2024

Nu er Kia EV9 under 600.000 kr.

Kia EV9 startede oprindeligt på 674.900 kr., men nu fås den med mindre udstyr til 599.900 kr. En nyhed er også udgaven med 384 hk med lavere udstyrsniveau.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

Nyt år, nye glæder. Det gælder i hvert fald, hvis man synes, at Kia EV9 er for dyr, for koreanerne indsætter nu nye “basismodeller”, og den billigste EV9 koster nu 599.900 kr. Før årsskiftet skulle man betale mindst 674.900 kr. for den store elektriske SUV.

Kia har opnået den lavere indstigningspris ved at fjerne udstyr, som var standard i Premium Launch Edition, og samtidig ændre variantens navn til Premium; men fattig på udstyr er EV9 Premium slet, slet ikke, og det udstyr som er forsvundet, kan tilkøbes i pakker.

En god nyhed for folk som synes, at en elbil skal have mange hestekræfter, er muligheden for nu at købe den firehjulstrukne Performance-model med 384 hk med mindre udstyr til en meget lavere pris.

Meridian-lyd og massage fås i pakkeløsninger

Har Kia sænket priserne på EV9? Nej. Grundlæggende er der bare pillet udstyr af flere af modellerne, så EV9 nu fås til lavere priser. Der er en udgave med 203 hk, baghjulstræk og 563 kilometer rækkevidde og to versioner af firehjulstrækkeren med 384 hk, som har en rækkevidde på 505-512 kilometer.

EV9 Long Range RWD (baghjulstræk) med Premium-udstyr til 599.900 kr. har i forhold til Premium Launch Edition mistet udstyr som head-up-display, massage i forsæderne, Meridian-lydanlæg og de såkaldte Relaxion-sæder med hvileindstilling. Det og meget andet udstyr er smidt i pakkerne Komfortpakke (39.999 kr.) og Infotainmentpakke (39.999 kr.), men det fås også samlet i Launch-pakke til 74.999 kr., så Premium-modellen også på pris stort set rammer Premium Launch Edition.

Selv uden de ekstra pakker er EV9 Premium udstyret med rigtig meget af det, man forventer i en stor SUV. 19″ alufælge, automatiske udvendige dørhåndtag, indtræk i kunstlæder, automatisk klimaanlæg med fire zoner, syv sæder, 360 graders kamera, trådløs smartphoneopladning, el-bagklap og trådløs opkobling til Apple CarPlay/Android Auto.

Sig nej til GT-Line og spar 110.000 kr.

EV9 Long Range Performance AWD (firehjulstræk) fås stadig som GT-Line, og den koster det samme, som den gjorde i 2023: 749.900 kr. Den har adaptive LED-forlygter, 21″ alufælge og så meget andet som standard, men den bliver alligevel svær at sælge, når man ser prisen med Premium-udstyrsniveau.

Drivlinjen er den samme. GT-Line eller Premium – der er ikke forskel. En meget stor besparelse på 110.000 kr. skal findes i udstyret og designdetaljerne, hvor GT-Line fører sig frem med de store hjul og en anden styling. Prisen for EV9 Long Range Performance AWD Premium er “kun” 639.900 kr.

Fordi EV9 med 384 hk og Premium-udstyr har samme udstyr som EV9 med 203 hk, mangler der som sådan ikke noget udstyr. Og mens GT-Line fås med kaptajnstole på række to (så den har i alt seks sæder og ikke syv), kan den stadig udstyres med meget ekstra luksus med pakkeløsningerne.

Fordi Premium-udgaven har hjul størrelse 19″, kører den lidt længere på en opladning end GT-Line: 512 kilometer i stedet for 505 kilometer.

Del artikel:

Brugte elbiler fra Kia til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS