juni 12, 2019

Se billederne: Her er den nye BMW 3-serie Touring

Det er den absolut mest populære model fra BMW, og nu er tyskerne klar med stationcar-udgaven af den helt nye BMW 3-serie. For første gang kan den også fås som plug-in-hybrid. Her kan du se de første billeder og læse meget mere om bilen, der lander i Danmark i september.

Tekst: Esben Skrumsager | Foto: BMW | Dato: 12. juni 2019

Siden den første BMW 3-serie Touring så dagens lys i 1987, har BMW solgt den med løfter om sportslig kørsel med praktiske egenskaber. De første fem generationer har ikke skuffet, og med de netop offentliggjorte billeder og specifikationer på den nye BMW 3-serie Touring er der heller ikke udsigt til, at det kommer til at ske med den nye generation.

Den nye generation har fået en opgraderet undervogn med ny affjedringsteknologi, et stivere karrosseri og en bredere sporvidde. På trods af både en større bil med mere plads og mere standardudstyr har de tyske ingeniører opnået en vægtreduktion på 10 kilo i forhold til forgængeren.

Dimensioner: Så meget er 3-serie Touring vokset

Den nye BMW 3-serie Touring er vokset 76 mm i længden til 4.709 mm, 16 mm i bredden til 1.827 mm og 8 mm i højden til 1.470 mm. Akselafstanden er øget med 41 mm til 2.851 mm.

Bagagerummet er ikke nævneværdigt større. Med 5 ekstra liter i forhold til forgængeren er der akkurat plads til 500 liter. Med bagsæderne lagt ned rummer det nu 1.510 liter, som er 10 liter mere end forgængeren.

TIL SALG | Søg efter 3-serie Touring på Bilbasen

Automatisk åbning af bagklappen samt separat åbning af bagruden giver en lettere adgang til bagagerummet og er standard.

På redaktionen har vi tidligere testet bagklappen på 3-serien og de to primære konkurrenter. Det kan du se i videoen her: BMW, Audi eller Mercedes? Her er den bedste tysker.

Modelprogram i BMW 3-serie Touring

Modelprogrammet rummer fra lanceringstidspunktet blot én benzin- og to dieselmotorer. Men til november udvides programmet med yderligere en benzinmotor samt den sekscylindrede benzinmotor i BMW M340i xDrive Touring med 374 hestekræfter.

Fra juli 2020 tilbydes også for første gang en plug-in-hybrid i BMW 330e Touring. Den har en rækkevidde på ren el på 63 km og en samlet ydelse på 252 hestekræfter. Ved brug af XtraBoost-funktionen (ja, det lyder som en knap på din gamle ghettoblaster), kan ydelsen i op til 10 sekunder øges til 292 hestekræfter, som sender bilen fra 0-100 km/t på kun 6,1 sekunder.

Modelprogrammet fra lanceringen i september måned:

ModelHkNm
BMW 330i Touring258400
BMW 330i xDrive Touring258400
BMW 320d Touring190400
BMW 320d xDrive Touring190400
BMW 330d xDrive Touring265580

Følgende modeller bliver tilføjet modelprogrammet fra november måned:

ModelHkNm
BMW 320i Touring184300
BMW M340i xDrive Touring374500

Udstyr i BMW 3-serie Touring 2019

BMW 3-serie Touring fås med de samme nye assistentsystemer som i BMW 3-serie Sedan, der kom på markedet tidligere i år. Bilen har som standard automatisk registrering af hestighedsgrænser, advarsel for vognbaneskift og kollisionsadvarsel for både fodgængere og cyklister.

Som tilvalg fås en parkeringsassistent, der parkerer bilen automatisk både på langs og på tværs af parkeringsbåse. Den assisterer også ved udkørsel fra parkeringspladsen. Denne pakke indeholder også bakkeassistenten ”Reversing Assistant”, som automatisk gemmer de senest kørte 50 meter med op til 35 km/t. Ved kørsel tilbage gennem skæve vinkler og smalle passager kan bilen selv styre tilbage ad samme vej.

Derudover fås BMW Live Cockpit Professional og BMW Intelligent Personal Assistant samt en lang række af infotainment- og assistentsystemer.

Hvad er nyt i BMW 3-serie Touring 2019?

I galleriet herunder kan du se nærmere på nogle af specifikationerne og de nye detaljer i den sjette generation af den populære stationcar.

FAKTA

Der er siden 1987 på verdensplan solgt mere end 1,7 millioner eksemplarer, hvoraf den femte og seneste generation står for over 500.000 solgte biler.

I årets fem første måneder i 2019 er BMW 3-serie fortsat den mest solgte BMW-model i Danmark med knap 1.000 solgte eksemplarer. Det er det samme som BMW 5-serie og 1-serie tilsammen i samme periode.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS