december 7, 2021

Den er god nok – den nye Mazda 2 ER en Toyota Yaris

Mazda låner Yaris Hybrid hos Toyota og gør den til en ny 2’er. Men den nuværende Mazda 2 fortsætter sideløbende.

Af: Morten Bek / d. 7. december 2021

Kig nøje på den. Den grå hatchback, du ser på billederne, er en Toyota Yaris Hybrid. Og så alligevel ikke, for bilen er faktisk den nye Mazda 2 Hybrid, som allerede i foråret finder vej til de danske forhandlere.

Det bliver ikke nemt at kende forskel på Yaris Hybrid og 2 Hybrid, når man møder dem vejene. De to bilmodeller er 99 procent identiske, og den mest fremtrædende forskel er logoerne på front, bagende og rat. Da logoerne også minder om hinanden, kan det blive en udfordrende omgang “Gæt en Hatchback”.

LÆS OGSÅ | Ny Mazda CX-50 er lækker, men forbuden frugt 

Mazda og Toyota har gennem længere tid haft en aftale i USA, hvor Mazda har leveret 2’eren med et andet frontdesign til Toyota. Toyota har så solgt den som Yaris.

At det stik modsatte nu er tilfældet i Europa skyldes især en vigtig ting: Mazda har endnu ingen hybridbiler, og mens den eksisterende 2’er flittigt er opdateret, er der ingen fuld-hybridteknologi på vej til den. Mazda er på vej med hybridbiler, men der er tale om større modeller som en kommende CX-60.

Den gamle 2’er kører videre

Den eksisterende 2’er, den ægte vare fra Mazdas egne hylder, går ingen steder. Den fortsætter, og den vil køre sideløbende – på ubestemt tid – med den nye Yar.. den nye 2 Hybrid.

Mazda 2 Hybrid kommer med en CO2-udledning på mellem 87-93 gram/km og et forbrug på 25-26,3 km/l. De tal er langt bedre end for den eksisterende 2’ers, som ligger på 113-122 gram/km og 18,5-20,8 km/l.

Den nye hybridmodel passer derfor godt ind hos Mazda. Den er med til at sænke modelprogrammets samlede CO2-udledning, som er vigtigt i Europa.

LÆS OGSÅ | Snart kan du få Toyota Corolla som crossover

Toyota producerer og leverer direkte til Mazda, og 2 Hybrid adskiller sig derfor på ingen måde fra Yaris Hybrid. Motoriseringen består af en trecylindret 1,5-liters benzinmotor med 93 hk og en el-motor med 80 hk. Det bliver til en systemydelse på 116 hk. Gearkassen er en trinløs automatgearkasse, og Mazda 2 Hybrid vil meget af tiden kunne køre udelukkende på strøm.

Prissætningen i Danmark er endnu ikke officiel. For sammenligningens skyld sælger Toyota deres Yaris Hybrid fra 192.990 kr. Den eksisterende Mazda 2 (med 90 hk og manuel gearkasse) kan fås fra 159.000 kr.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS