april 5, 2024

Ny Skoda Kodiaq holder den gamles prisniveau

Priserne på den nye udgave af Skoda Kodiaq starter ved 499.995 kr., og dermed holder den store SUV fra Skoda niveauet fra forgængeren. PHEV-udgaven er der endnu ikke pris på.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Priserne har det med at stige, når en ny eller faceliftet bilmodel tager over efter den gamle. Det kan der være mange grunde til, men vi kan bedst lide, når bilerne bliver billigere at købe eller holder prisen.

Skoda-importøren i Danmark har fået priserne på den nye Kodiaq på plads, og vi er glade for at se, at niveauet er det samme, som det var for den gamle model. Den gamle Kodiaq udgik af modelprogrammet til priser fra cirka 495.000 kr., og den nye lanceres til priser fra 499.995 kr.

Senere prissættes den nye Kodiaq som plug-in hybrid, men lige nu gælder det Kodiaq med benzinmotor og med dieselmotor. Der skal ikke vælges mellem udstyrsniveauer, for der er kun et – Selection – og derfra går det videre med ekstraudstyr.

De sidste to sæder koster 18.495 kr.

Kodiaq kommer grundlæggende med de samme motorer som før, og ved introduktionen kan man vælge 1,5-liters benzinmotoren med 150 hk (nu med mild-hybridsystem) eller 2-liters dieselmotoren med 150 eller 193 hk. Alle udgaver har automatisk dobbeltkoblingsgearkasse, og versioner med 150 hk har forhjulstræk. Dieselmotoren med 193 hk er med firehjulstræk.

Selection-udstyrsniveauet er grundlæggende helt tilfredsstillende, men man skal være klar over, at nogle forventelige ting koster ekstra: el-betjent bagklap, tredje sæderække (18.495 kr.), nøglefri betjening og varme i rattet er ekstraudstyr. Det meste ligger i pakkeløsninger.

Til standardudstyret hører 19″ alufælge, LED-lygter hele vejen rundt, tagræling i sølvfarve, el-klapbare sidespejle, digital instrumentering med 10″ skærm, infotainment med 13″ touchscreen, navigation, aut. klimaanlæg med tre zoner, trådløs opladning af smartphones (to på en gang), gearskiftepaler, stemningsbelysning med valg mellem 10 farver, bakkamera, adaptiv fartpilot, p-sensorer for og bag, paraply i et rum med afløb i førerdøren og interiørtemaet Loft med mørkt indtræk og kontrastsyninger.

Ekstraudstyrsmuligheder er blandt andet Lys og Syn Plus-pakke med matrix-LED-forlygter, dynamisk blinklys og lys i grillen til 25.995 kr., Performance-pakke med adaptiv undervogn og dynamisk styretøj til 14.995 kr., head-up-display til 8.495 kr. og den store Convenience Klima Plus-pakke til 54.995 kr. med el-betjent bagklap, variabel bagagerumsbund, massage i forsæderne, Canton-lydanlæg, nødhjul, nøglefri betjening og tyverialarm.

Priser/beskatningsgrundlag på den nye Kodiaq:

Kodiaq 1,5 eTSI MHEV DSG Selection (150 hk) – 499.995/446.042 kr.
Kodiaq 2,0 TDI DSG Selection (150 hk) – 529.995/468.061 kr.
Kodiaq 2,0 TDI DSG 4×4 Selection (193 hk) – 609.995/543.394 kr.

Del artikel:

Brugte Skoda Kodiaq til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS