december 5, 2022

Ny Toyota C-HR kommer som plug-in hybrid

Den nuværende C-HR bliver ikke afløst af en elbil, men i stedet en ny version, der kommer som hybrid og plug-in hybrid med systemet fra den nye Prius.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Toyota er en af de få producenter, som arbejder med hele paletten af drivmidler og -linjer. Hybrider og plug-in hybrider, elbiler og brintbiler. Der er på den måde ingen klar overgang til 100 procent elektriske biler hos japanerne, hvilket lige nu er en meget god plan.

Vores test af den første masseproducerede elbil fra Toyota afslører, at rækkevidde og forbrug er stærkt problematiske.

LÆS OGSÅ | Test: Toyota BZ4X falder til jorden med et brag

Det kan derfor virke som en lettelse for de mange danskere, som har købt en C-HR, at der i løbet af et år eller halvandet kommer en ny C-HR – og at den ikke kommer som elbil.

C-HR fortsætter som hybridbil, men ikke kun som hybrid med et “lukket” system, hvor det er bremseenergi, der lader batteriet op. For første gang vil C-HR kunne fås som plug-in hybrid.

Plug-in hybrid med 223 hk og lang rækkevidde

Den anden generation C-HR, som størrelsesmæssigt forbliver en kompakt crossover, viser sin grundform med billeder af den nye konceptbil C-HR Prologue. Der er meget i formen, som går igen fra den første C-HR, men der er også nye elementer, som klart er inspireret af BZ4X og den nye Prius.

Den kommende C-HR forventes at dele hybridteknologi med den nye Prius, og det vil give en plug-in hybrid med 2-liters benzinmotor, elmotor og 223 hk.

Rækkevidden på strøm bliver næppe så god som i den strømlinede Prius, som skulle komme over 90 kilometer på en opladning. Men 70-80 kilometer burde være niveauet, som er pænt i forhold til konkurrenterne.

LÆS OGSÅ | Toyota Prius som du aldrig har set den før

I modsætning til den nye Prius, som i Europa kun vil kunne fås som plug-in hybrid, kommer den anden generation C-HR som almindelig hybrid. Det er sandsynligvis det seneste nye system, som sidder i Corolla Cross Hybrid, med 2-liters motor og 197 hk.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Mere Mazda i den lille 2 Hybrid

Facelift af Mazda 2 Hybrid fjerner noget af ligheden med originalen, Toyota Yaris. Det mere Mazda-specifikke design kommer dog ikke med det nye og stærkere hybridsystem fra Yaris.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS