BMW M3 & M4
september 22, 2020

Så er de her! Se billederne af de nye BMW M3 og M4

Egentlig er det først i morgen, at de nye, hårdkogte M3 og M4 bliver præsenteret af BMW. Men en Reddit-bruger har været hurtigere og offentliggjort alle billederne. Se dem her!

Af: Simon Hallenslev / d. 22. september 2020 / opdateret d. 23. september

Den nye BMW 4-Serie har lagt an til megen diskussion i bilverdenen. For hvad er det lige med den store kølergrill? Den nye grill har i bedste fald delt vandene, og nu står det klart, at det nye ansigt også bliver ført over på den nye 3-Serie. Uanset om du kan lide det eller ej, får de hårde og hurtige M-versioner selvsamme ansigt med store næsebor.

Det er ikke første gang, at pressebilleder bliver lækket forud for en offentlig præsentation. Man kan tilmed spå, om det i virkeligheden ikke bare er snarrådige kommunikationsmedarbejdere, der selv står bag de famøse læk for at skabe lidt ekstra røre og omtale.

Uanset hvad er billederne af de nye BMW M3 og M4 nået det brugerdrevne medie Reddit, hvorfor du allerede nu kan få et kig, før det oprindeligt var tiltænkt.

Hvad ved vi om de nye M3 og M4?

Hvor billederne indtil nu har været holdt hemmelige, har fabrikken i Bayern været gavmilde med at dele specifikationer. Derfor ved vi allerede en hel del om, hvad de nye M’ere kommer til at byde på.

Under hjelmen på både M3 og M4 kommer til at ligge et klassisk BMW ’Powerhouse’ med seks cylindre på række med to turboer, som kommer til at skyde ikke færre end 473 hk ud. Hvis ikke dét er hardcore nok, kan du også tilkøbe den såkaldte Competition-pakke, der øger kræfterne til 510 hk. Med denne pakke fiser bilerne fra 0 til 100 km/t på 3,9 sek.

LÆS OGSÅ | 3x kvikke stationcars med over 300 hk til under 200.000 kr.

Oveni hatten får du adaptiv undervogn, mulighed for tilkøb af keramiske bremser og andet banefokuseret hardware, der skal hjælpe BMW M3 og M4 med at køre fra konkurrenter som Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio og Mercedes-AMG C63.

Derudover er der snak i krogene om, at BMW kommer til at tilbyde de to modeller med både baghjulstræk og firehjulstræk, så du selv kan vælge, hvor dødsensfarlig din næste dyre M-model skal være.

M3 stationcar!

Hvis ikke du allerede har åndenød og sved på overlæben, får du det sikkert nu. For første gang nogensinde kommer BMW nemlig til at bygge en stationcar-variant af BMW M3. Du kan derfor snart lave baghjulsudskridninger med bilen proppet med børn og bagage. Ikke at du bør, men du kan.

Til flere medier har BMW bekræftet, at den længe ventede stationcar-version af M3 kommer til at blive udbudt med mulighed for manuelt gear. Det giver på papiret ikke mening: De fleste kommer stadig til at vælge den 8-trins automatgearkasse – men fedt, det er det!

Den offentlige præsentation

Her dagen derpå det famøse Reddit-læk, har BMW offentligt præsenteret M3 og M4. Informationerne og specifikationerne er nu slået fast, som beskrevet herover. Derudover har BMW offentliggjort detaljer om det system, som skal gøre bilerne til oplagte banejern.

Det nye system hedder ‘M Drive Professional’ og giver dig mulighed for at analysere dine drifts og omgangstider, mens også bilernes traction control får hele ti trin, så du kan tilpasse bilens indstillinger efter vejr og humør.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Verdens mest eftertragtede BMW?

Slutteligt har BMW også offentliggjort, hvordan M Performance-pakken kommer til at se ud. Her er kulfiber-trim ad libitum, en iøjnefaldende hækvinge og et andet udstødningssystem. Sidstnævnte får (næsten) bagenden til at se ligeså kontroversiel ud som forenden med de fire centermonterede afgangsrør. Men det er trods alt bare et muligt tilkøb.

Den danske lancering af BMW M3 og M4 finder sted i marts 2021.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Hvad sker der, Mitsubishi?

Mitsubishi i Danmark virker til at være gået i dvale. De nyeste modeller på Renault-basis findes ikke i Danmark, og den nye Outlander lader vente på sig. Nu er der facelift til den Captur-baserede ASX.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS