Kategorier
Ugens fund

Ugens fund: Verdens mest eftertragtede BMW?

Du har lige nu muligheden for at købe én af de mest eftertragtede Bimmere i verden på Bilbasen. Denne uges fund er nemlig den legendariske BMW Z8, og du har helt ret, når du tror, at den er dyr.

Af: Simon Hallenslev / d. 22. juni 2020

De fleste forbinder naturligt James Bond med Aston Martin. Men der er  andre bilmærker og -modeller, der undtagelsesvis sniger sig med i det populære agent-univers. Én af de mest ikoniske er BMW Z8. I Bond-filmen ’The World Is Not Enough’ leger Pierce Brosnan med de indbyggede jord-til-luft missiler, før bilen bliver skåret over på langs af en helikopter med en kæmpe savklinge…

Eksemplaret af BMW Z8, der udgør denne uges fund, kommer hverken med indbyggede missiler eller skudsikre vinduer. Til gengæld kommer den med fuld ejerhistorik siden den kørte fra fabrikken samt et kilometertal på bare 17.000! Vi kigger nærmere på den vanvittigt specielle og eftertragtede BMW Z8.

Dansk designet mesterværk fra München

Vi danskere er generelt ikke blege for at fejre alt, der er succesfuldt og dufter bare en lille smule af Danmark. Med BMW Z8 er vi dog lovligt undskyldt! Mange af de fantastiske blyantsstreger til Z8 er nemlig sat af danske Henrik Fisker.

Faktisk er BMW Z8 den første produktionsbil, som Henrik Fisker fik lov til at sætte sit præg på. Det var danske Fisker, der fik lov til at realisere designet af Z8, og hermed forvandle BMW-designeren Chris Bangles konceptbil Z07 til en køreklar sportsvogn.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Sjælden BMW 320 med racerblod i årene

Samarbejdet mellem designlegenden Chris Bangle, der er ansvarlig for BMW’s designudtryk fra midten af 90’erne og frem til 2009, og danske Henrik Fisker, er absolut ikke gået ubemærket hen.

På en stor pressekonference i forbindelse med BMW’s 100-års jubilæum, udtaler den forhenværende BMW-direktør Harald Krüger , at BMW Z8 er hans absolutte favorit-BMW sammen med den gamle BMW 507, som Bangle og Fisker har ladet sig inspirere af, da Z8-designet bliver til.

Buttet bagdel snyder øjet

Ved første øjekast ligner BMW Z8 en halvtung Grand Tourer: Perfekt til lange, bløde køreture under sydens sol. Med en køreklar vægt på 1.585 kg er det da også delvist sandt. Men trykker du den på maven, vil du finde ud af, at den buttede bagdel i sandhed snyder øjet.

BMW Z8 deler nemlig motor med BMW M5 (e39). Det betyder, at der under hjelmen ligger en sand herlighed af en V8-motor på 4,9 liter, som yder 395 hk. Uden turbo, kompressor eller andet gøgl.

Selv påstår BMW, at Z8 i sin storhedstid gik fra 0 til 100 km/t på respektable 4,7 sekunder. Det er flere dog uenige i. Adskillige gange bliver BMW Z8 målt til at tage turen til 100 km/t på bare 4,2 sekunder. Dét er hurtigere end pendanten Ferrari 360 Modena, som Z8 ifølge flere også sætter til vægs, når det kommer til sving- og banekundskaber.

Fornemt frugtfirma

Når man har med en så speciel (og dyr) en bil at gøre, vil den fremtidige køber efter alt at dømme være en samler, der vil have papirerne i orden. Dét har forhandleren Nordic Drive fra København heldigvis.

Bilens første registrering skete i september 2000, efter et frugt-importfirma fra Köln købte bilen direkte af en autoriseret BMW-forhandler i Hamburg. Frugtfirmaet har bilen i sin varetægt i  syv år, uden at putte nævneværdigt med kilometer på tælleren.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Den sidste Lamborghini Diablo

Dernæst bliver bilen solgt til en svensk kvinde fra Stockholm, der absolut heller ikke bruger bilen som pendler-vogn. Hun kan derfor sælge bilen til en dansk køber i 2017, efter at have smidt kun 10.000 km i bilen i løbet af 10 års ejerskab.

Det er den danske super- og luksusbilforhandler Formula Automobile, der klarer handlen mellem svensk sælger og dansk køber. Siden Z8’eren fik danske plader på, er den blevet serviceret to gange herhjemme. Det er til trods for, at den danske ejer ikke har kørt mere end rundt regnet 500 km i herligheden. Og nu kan den altså blive din, med kun lige over 17.000 kørte kilometer.

En sikker investering

Hvis man medregner inflation fra lanceringen i 2000 til i dag, så er denne BMW Z8 allerede en halv million kroner dyrere som brugt, end den var som splinterny. Prisen er med andre ord opadgående, og det vil den med al sandsynlighed fortsætte med.

I den begrænsede produktionsperiode fra 2000 til 2003, blev der kun produceret 5.703 BMW Z8 – og 2.543 af disse blev solgt i USA. Det efterlader 3.160 eksemplarer til resten af verden, og én af dem står altså til salg netop nu på Bilbasen.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: VW Passat med 2 motorer

Og hvis ikke det lave produktionstal, filmstjernestatussen fra James Bond og M5-motoren under hjelmen ikke gør bilen eftertragtet nok i sig selv, så er farve- og interiørkombinationen prikken over i’et.

Denne BMW Z8 er nemlig leveret med den helt rigtige kombination af  ’Titansilber Metallic’-lakering og ’Sportsrot’ kabine med aluminiumdetaljer. Der er simpelthen ikke et øje tørt! Og hvis vi havde de 1.815.000 kr. som den – med rette – er udbudt til uden afgift, så havde vi  købt den selv.

Se den her, hvis ikke en bilsamler er kommet dig i forkøbet.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.