Tesla Model S Plaid på vej til Danmark

Tesla Model S og Model X i den vilde Plaid-variant er på vej til Europa. Levering af de første starter allerede i år og prisen er sat. Se den her.

TEKST: Jacob Dalby / FOTO: PR / DATO: 3. august 2022

Vi har læst, set og hørt om den vilde variant af den populære Model S. Navnet er ‘Plaid’ og den er endelig på vej til danske kunder. Plaid er ikke hverdagskost og specifikationerne virker helt vandvittige.

SE OGSÅ | Berner er både glad og skuffet over den nye Opel Mokka

Det er ikke kun Model S, der kommer i den gale Plaid-variant. Også Tesla Model X Plaid bliver mulig at erhverve sig i Danmark. Hold rigtig, rigtig godt fast i dit kørekort, for det her kommer til at gå hurtigt.

Specifikationer
Tesla Model S Plaid

Motor: 3 elmotor

Ydelse: 1.020 hk 

0-100 km/t: 2,1 sekunder*
(1 ft rollout fratrukket)

Tophastighed: 322 km/t

Elektrisk rækkevidde: 600 km

Pris: 1.447.016 kr


Specifikationer
Tesla Model X Plaid

Motor: 3 elmotor

Ydelse: 1.020 hk 

0-100 km/t: 2,6 sekunder*
(1 ft rollout fratrukket)

Tophastighed: 262 km/t

Elektrisk rækkevidde: 528 km

Pris: 1.488.616 kr


De første biler bliver leveret til kunderne i november og december i år og på Teslas hjemmeside kan man lægge bestilling ind

Abnorm hurtig sedan

Som regel plejer man at sige, at specifikationerne taler for sig selv – men i tilfældet her er de faktisk svære at fatte. 100 km/t på 2,1 sekunder. Selvom det er med den ene fod rollout fratrukket er det sindssygt hurtigt – ubehageligt, kvalmende hurtigt, medmindre man er trænet til den slags g-påvirkning. Og det er altså i en 4-dørs sedan med et respektabelt bagagerum og sæder til fem personer.

LÆS OGSÅ | Den bedste elbil – Tesla eller Polestar?

Ikke nok med at accelerationen er vild – Tesla Model S rammer tilmed en topfart på 322 km/t. Det er meget, meget få elbiler, der kommer bare i nærheden af de magiske 300 km/t.

De mange kræfter går en smule ud over rækkevidden. Den almindelige Tesla Model S er opgivet til 634 km hvor Plaid-varianten er opgivet til 600 km. Men helt ærlig – det skal ikke komme an på det da.

Nyt lir fra ny Model S

Plaid-varianten får naturligvis alt de nye gadget fra den opdaterede Model S. Heriblandt det fly-agtige rat, nyt infotainment system hvor skærmen kan drejes og, hvis du går op i den slags, mere plads på bagsæderne.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå, så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS