Kategorier
Elektrisk Nyheder

VW ID.5 er en ny elektrisk topmodel

VW udvider deres elektriske ID.-familie med en flagskibsmodel, der tager udgangspunkt i VW ID.4. Vi ser nærmere på nyheden VW ID. 5.

Af: Simon Hallenslev / d. 3. november 2021

Det bliver ikke mere højaktuelt end en elektrisk SUV-Coupé. Derfor er det selvfølgelig sådan en, VW netop har præsenteret. Den nye VW ID.5 tapper ind i et globalt marked med bilkøbere, der er sultne efter SUV’er i alle afskygninger – her særligt hvis det kan være en smart coupé-afskygning.

Udvidelsen af den elektriske ID.-familie fra VW er derfor en coupé-version af VW ID.4, der som bekendt er landet solidt på det danske såvel europæiske marked efter lanceringen i starten af i år. VW ID.5 er med andre ord en lettere modificeret variant af VW ID.4, der alene har tronet på toppen af VWs elektriske kransekage siden lanceringen.

LÆS OGSÅ | TEST: VW ID.4 GTX – Potent, elektrisk topmodel uden markant merpris

Fordi den nye VW ID.5 tager direkte udgangspunkt i VW ID.4, er der ingen ændring platformen. VW ID.5 vil blive lanceret med tre forskellige motorvarianter: Pro med 175 hk og Pro Performance med 204 hk er udstyret med en elmotor på bagakslen, mens ID.5 GTX med 299 hk er udstyret med elmotor på både for- og bagaksel. Altså, samme valgmuligheder som VW ID.4.

Alle ID.5-motorvarianter er koblet sammen med et 77 kWh-batteri, der giver en rækkevidde på op til 520 km i ID.5 og 480 km i ID.5 GTX. Den smarte, hældende coupé-taglinje hælder naturligvis, hvilket æder 12 mm af loftshøjden på bagsædet. Herudover er pladsforholdene uændret inklusive i bagagerummet, hvor VW ID.5 fortsat pakker 549 liter.

Herunder kan du se billederne af den nye VW ID.5, der lander tæt ved VW ID.4 i toppen af den elektriske ID.-familie hos VW.

Opdateret software

Hvis der er noget, kritikerne har været efter VW med, er det software og systemer. Bilbasens Anders Berner oplevede under sit første møde med VW ID.4, at infotainmentskærmen gik i baglås. Se hvordan det gik til i videotesten af VW ID.4 her.

Den kritik vil VW øjensynligt ikke længere høre tale om. Derfor får den nye VW ID.5 den seneste software generation 3.0, ligesom en del af den supporterende hardware bag skærmen får en opdatering. Det betyder, at VW ID.5 kan få softwareopdateringer gennem sin internetopkobling, ligesom man har set det hos Tesla.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.