Ny el-crossover: MGS5 klar mod Renault Scenic E-Tech og Skoda Elroq
Bilbasen har allerede afsløret designet på efterfølgeren til Danmarks billigste elbil, MG ZS EV. Nu kommer der også langt flere fakta på bordet for afløseren, som hedder MGS5.
Den mellemstore crossover fra Fisker går i produktion i 2025 med rækkevidde på op til 560 kilometer – og med seks siddepladser. En hurtig Extreme-version er også i kortene.
TEKST Morten B. Bek FOTO PR
Fisker gør comeback med den længe ventede Ocean, men dansk-amerikaneren har meget mere i ærmet. Den kommende model PEAR, som ikke er ment til at henlede opmærksomheden på en pære, men som står for Personal Electric Automotive Revolution, er en kompakt crossover, som skal være noget billigere end Ocean.
Indtil nu har vi ikke vidst meget om Fisker PEAR. Den bliver mindre end Ocean, og der går nogle år, før den kommer på markedet. I USA skal prisen, uden diverse lokale skatter og uden støtteordninger, starte ved 29.900 dollars, mens Ocean i dag starter ved 37.499 dollars. I Danmark koster den billigste Ocean 325.000 kr., så hvis PEAR kom på markedet i dag, kunne en frapris på 275.-285.000 kr. være realistisk.
Men med ny info fra Fisker ved vi nu, at den går i produktion i juli 2025, og den allerede samme måned kommer ud til de første kunder. De første kunder, som får lov at køre PEAR, bliver amerikanerne, for mens Ocean produceres i Europa, skal PEAR laves på en fabrik i den amerikanske stat Ohio, som Foxconn står for (Foxconn står bl.a for at producere iPhone for Apple i Kina).
Den nyeste sending oplysninger fra Fisker giver også indsigt i en del af teknikken i PEAR. Vi ved nu, at den bliver 455 cm lang, og den får plads til enten fem eller seks personer. Den sjette siddeplads er, som den var i Fiat Multipla og Honda FR-V, et midtersæde foran.
Fisker oplyser, at PEAR-kunder vil kunne vælge mellem to batteristørrelser. Hvor store ved vi ikke endnu, men det lille batteri skulle være godt for en rækkevidde på kun 320 kilometer, mens det store giver langt mere: op til 560 kilometer på en opladning. Det er tal, der skal tages med forbehold, for der er næsten to år til, at bilen skal stå færdig. De 6,8 sekunder fra 0-100 km/t, som pressemeddelelsen nævner (men desværre intet om motorydelse), kan på samme måde ændre sig, ligesom en lovet Extreme-version vil komme med et meget lavere 0-100-tal end 6,8 sekunder.
LÆS OGSÅ | Ugens fund: Køb Kronprinsens Fisker Karma
Bilen på billedet er da også på konceptstadiet. Sådan hedder det i hvert fald, for Ocean ændrede sig ikke meget, fra vi så den første gang, til den gik i produktion.
Fisker går op i særprægede, unikke detaljer. PEAR vil komme med et såkaldt Houdini-bagklap, hvor hele bagklappen glider ned i skjul bag bagkofangeren, så man kan læsse ind uden at åbne bagklappen. Den vil også kunne fås med Lounge Mode, hvor alle sæder kan klappes fladt ned, så man kan tage en lur eller se en film – som man kan gøre på en skærm på 17,1″, som kommer som ekstraudstyr.
Bilbasen har allerede afsløret designet på efterfølgeren til Danmarks billigste elbil, MG ZS EV. Nu kommer der også langt flere fakta på bordet for afløseren, som hedder MGS5.
Den nye Kia EV3 med 604 kilometer rækkevidde og Prestige-udstyr til spotpris på privatleasing: 1.495 kr. om måneden i 36 måneder. Man skal bare være klar til høj engangsydelse.
Hvert år findes Årets Bil i Danmark og Årets Brugtbil – og i samme genre kåres Årets Varebil. I 2025-kåringen er et meget varieret felt kogt ned til fem modeller.
XPeng G6 har kun været på markedet i Danmark siden august, men nu er den model forældet. I Kina har XPeng præsenteret en G6 med hurtigere opladning, designændringer og mere lækkert interiør.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2025 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.