juni 5, 2021

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan oplade min elbil derhjemme?

Drømmer du om at købe en elbil, men du ved ikke med sikkerhed, om du kan oplade bilen på din hjemmeadresse? Så læs med her. I denne artikel får du svar på, hvad du gør, hvis du ikke kan oplade din elbil derhjemme.

Af: Bilbasen Blog / d. 5. juni 2021

Bor du i en lejlighed og har du ikke mulighed for at etablere din egen ladeboks? Så behøver du ikke opgive at få en elbil. Tilværelsen som elbilejer er sandsynligvis nemmere, hvis du kan lade din elbil derhjemme, men det er bestemt ikke et krav.

Læs med her, hvis du vil blive klogere på dine muligheder, når du ikke kan oplade din elbil hjemme.

LÆS OGSÅ | TEST: Kan lejlighed og elbil forenes? Vi tester Danmarks billigste elbil

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan oplade min elbil derhjemme?

Hvis du bor i en lejlighed eller et andet sted, hvor det ikke kan lade sig gøre at etablere din egen ladeboks, kan du i stedet for bruge opladere i det offentlige rum.

Udbydere som Clever, E.ON, Sperto (Danmarks åbne ladenet som er grundlagt af elbilister og prioriterer at levere ladeløsninger som er miljømæssigt og økonomisk bæredygtige) m.fl. har opladere etableret rundt omkring offentligt tilgængeligt til fri afbenyttelse mod betaling (hvis du klikker på en af udbyderne, kan du se et kort over nærmeste oplader).

LÆS OGSÅ | Hvor meget strøm bruger en elbil?

Clever har cirka 3.000 ladepunkter rundt omkring i landet, og har planer om at etablere 10.000 nye ladepunkter inden udgangen af 2025), E.ON Drive har 1.600 ladepunkter rundt omkring i Danmark, og Sperto har omkring 100. Og der findes andre udbydere end de tre. Eksempelvis Spirii, som er en relativt ny spiller på markedet.

Du kan også bruge plugshare. Plugshare er et globalt og søgbart kort over offentlige ladebokse til elbiler med over 440.000 ladebokse registreret i sit kort. Når du bruger Plugshare, er det på mange måder ligesom Google Maps. Du skriver ind i søgefeltet, hvor du befinder dig, og så viser Plugshare, hvor man kan lade sin elbil op.

Skal jeg bruge et abonnement?

Hvis du bruger offentlige ladebokse som din faste lademetode, kan det økonomisk set bedst betale sig at indgå en abonnementsordning med en leverandør. Når du indgår en abonnementsordning med en leverandør, kan du bruge leverandørens ladebokse til en mere favorabel pris, end hvis du ikke er abonnent.

Et abonnement fungerer på mange måder som hos en telefonudbyder. Du betaler for en fast mængde strøm, du kan lade hver måned, eller du betaler for ubegrænset brug.

LÆS OGSÅ | Er rækkevidde en udfordring for elbiler?

Du kan godt bruge en leverandørs ladebokse, selvom du ikke har et abonnement. Du betaler på stedet for den strøm, du tanker. Godt nok til en højere pris per kWh, end abonnenter gør, men det kan være en fin løsning, hvis du ikke vil være afhængig af en bestemt leverandør, eller i tilfælde af akut behov.

Har du ikke abonnement, betaler du eksempelvis via SMS eller en nøglebrik (Clever) eller via et ladekort uden abonnement (E.On Drive).

Hvilket kørebehov kan jeg dække uden oplader derhjemme?

Hvis du er afhængig af daglige opladninger, kan det være besværligt at klare sig uden oplader derhjemme. Afhængigt af hvilken model, du kører, er du afhængig af daglige opladninger, hvis du kører omkring 100-200 kilometer om dagen.

Hvis du kører 50-100 kilometer om dagen, behøver du i princippet ikke lade din elbil op hver dag. Derfor kan du nemmere klare dig uden oplader på hjemmeadressen.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS