Kategorier
Nyheder

Udskældt tiltag trækkes tilbage – nu gælder disse parkeringsregler

Af: Esben Skrumsager  / d. 12. januar 2018

Nye parkeringsregler betyder, at du risikerer en bøde, selvom fejlen i virkeligheden ligger hos kommunen. Men efter massiv kritik er politikerne kommet til fornuft.

Det kan godt være, din bil ikke er bredere, end loven tillader, men hvis kommunen har lavet for smalle parkeringsbåse, er det dig, der får bøden.  Sådan lyder i hvert fald en regel, der trådte i kraft fra årsskiftet.

Er din bil for bred? Søg efter mikrobiler til salg på Bilbasen

Men der er formodentlig ikke mange, der når at få en parkeringsbøde for at holde på den hvide linje. Reglen er nemlig allerede på vej til at blive sløjfet igen.

“Det giver ikke mening!”

De nye regler skrottes, efter at blandt andet bilejernes organisation FDM har klaget med det argument, at der findes mange parkeringspladser, der er så smalle, at bilerne simpelthen ikke kan holde sig inden for stregerne.

– Det giver ikke mening, at man vil straffe bilisterne for at holde på kantlinje i parkeringsbaner, der reelt ikke er gjort brede nok fra begyndelsen. (…) Hvis køretøjet ikke fysisk kan være inden for parkeringsbanens afgrænsning, bør det ikke kunne udløse en afgift, har kritikken blandt andet lydt fra FDM’s juridisk konsulent, Dennis Lange, på fdm.dk.

Minister medgiver: “Det er ikke rimeligt”

Regeringen og Dansk Folkeparti med et samlet flertal i Folketinget besluttet at få ændret formuleringen i bekendtgørelsen tilbage til udgangspunktet. Og det sker hurtigst muligt.

– Det er ikke rimeligt at lave parkeringspladser på en måde, hvor man reelt ikke har mulighed for at holde lovligt.

LÆS OGSÅ: TV: Hverdagsbiler i duel – gammel Skoda mod spritny Hyundai

– Derfor skal vi ændre forbuddet mod at holde på kantlinjen, så længe man ikke overskrider den, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen i en pressemeddelelse.

Gamle parkeringsregler i kraft igen

Ministeren har bedt Vejdirektoratet om at forberede den nødvendige ændring i bekendtgørelsen, så de gamle regler kan træde i kraft igen hurtigst muligt.

Reglerne siger, at en bil ikke må være bredere end 2,55 meter, men der er ingen krav til bredden af parkeringspladser.

Det vil altså ikke længere automatisk udløse en bøde, hvis du har et par dæk holdende på en hvid stribe. Dog skal du være opmærksom på, at hvis din bil ikke er bredere end båsen, kan du fortsat risikere at finde en parkeringsafgift i forruden, hvis det kniber med at holde den inden for striberne.

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.