Peugeot 208
februar 25, 2019

Danmarks mest solgte bil bliver elektrisk

Blot en uge forud for det store motorshow i Geneve har Peugeot løftet sløret for deres nye 208. Og intet tyder på, at Peugeot har i sinde at slippe titlen som den mest solgte bil i Danmark uden kamp – der er nemlig spændende nyheder for den populære minibil.

Af: Simon Hallenslev / d. 25. februar 2019

Trods et stigende pres fra SUV-modeller – herunder især Nissan Qashqai – var den friske franske minibil Peugeot 208 den mest populære bil i Danmark i 2018 med intet mindre end 8.799 solgte biler.

LÆS OGSÅ | 5 grunde til at købe en SUV – og 2 til at lade være

Peugeot kommer til at kæmpe for at bibeholde den attraktive position som indehaver af den mest populære bilmodel i Danmark.

Forud for den store biludstilling i Geneve har Peugeot nemlig løftet sløret for anden generation af 208, der byder på et friskt design og en ny platform, der skal bane vejen for en grønnere fremtid.

Frisk, fransk og fleksibel

Det er i særdeleshed den nye platform, der trækker mest opmærksomhed i den nye Peugeot 208. Platformen – som kommer til at blive delt af hele PSA-koncernen – hedder CMP, som står for ”Common Modular Platform”.

Som navnet antyder, kan platformen tilpasses og justeres i forhold til forskellige dimensioner og motorvarianter.

LÆS OGSÅ: Peugeot Rifter: Den glemte Berlingo-tvilling klar til nye eventyr

Den nye PSA-platform kan med andre ord tilpasses til en række forskellige modeller og passer ydermere på alle typer drivmidler – og det er heri den store nyhed ligger.

E for elektrisk

Udover at kunne vælge i mellem traditionelle benzin- og dieselmotorer får Peugeot-kunder med den nye platform mulighed for at vælge en elektrisk version, som er døbt e-208.

Peugeot e-208 bliver udstyret med en 100kW elmotor, der yder 136 hestekræfter og får et drejningsmoment på 260 Newtonmeter.

Batteriet er på 50 kWt og giver bilen en teoretisk rækkevidde på 340 kilometer efter WLTP- standard (450 kilometer efter NEDC-standard).

LÆS OGSÅ | Nu lander ny Tesla: Første test af Model 3 i Danmark

Den nye WLTP-standard er mere retvisende end den tidligere NEDC-standard, hvorfor vi godt kan regne med, at den faktiske rækkevidde i e-208 kan komme ganske tæt på de 340 kilometer, der er opgivet. Det er naturligvis noget, vi sætter os for at teste, når den rammer det danske marked.

Sætter du ladekablet direkte i stikkontakten derhjemme, kommer det til at tage over 20 timer at lade batteriet helt op. Hvis du får monteret en såkaldt ”Wall Box” ladekasse, har du et fuldt opladet batteri efter lidt over fem timers ladetid.

Den hurtigste lademetode er gennem en offentlig ladestander på 100kW, der kan fylde batteriet op til 80 procent på kun 30 minutter.

Fede former trods slankekur

Den nye Peugeot 208 er lavere, bredere og længere end dens forgænger. Alligevel er bilen blevet 30 kilo lettere, hvilket skal være med til at reducere CO2-udledningen i versionerne med traditionelle forbrændingsmotorer.

I forsøget på at mindske CO2-udledningen har 208 også fået reduceret sin rulle- og luftmodstand og optimeret gearkasserne.

LÆS OGSÅ | Suzuki Swift Sport er japansk underholdning for begyndere

Designmæssigt er 208 ikke ligefrem en gamechanger. Den er blevet mere sportslig at se på, og i baglygterne deler den designudtryk med storebroren Peugeot 508.

Ligesom i 508’eren har 208’eren nu også fået modelbetegnelsen skrevet på motorhjelmen, hvilket er en reference til de ikoniske evighedsmaskiner Peugeot 304 og 504.

Lancering og priser på ny Peugeot 208

Bilen har verdenspremiere på den forestående biludstilling i Geneve. Peugeot 208 lanceres i løbet af efteråret 2019, men vi kender endnu ikke priserne på den nye Peugeot 208.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS