Ny el-crossover: MGS5 klar mod Renault Scenic E-Tech og Skoda Elroq
Bilbasen har allerede afsløret designet på efterfølgeren til Danmarks billigste elbil, MG ZS EV. Nu kommer der også langt flere fakta på bordet for afløseren, som hedder MGS5.
Af: Ebbe Sommerlund / d. 6. maj 2018
SUV og crossover er den hurtigst voksende bilbetegnelse. Det er ikke nogen bestemt klasse, da crossover og SUV findes i mange klasser.
Fra de små Opel Mokka, Renault Captur, Honda HR-V med flere til de større Nissan Qashqai, Volkswagen Tiguan og helt op til eksempelvis BMW X5, Audi Q7 og Volvo XC90.
Listen er næsten uudtømmelig, og der kommer flere til. Ud af fem finalister i Årets Bil 2017 var to SUV-typer, nemlig Peugeot 3008 og Seat Ateca – ja, og Peugeot 3008 blev faktisk kåret som årets bil, og i 2018 er det crossoveren Seat Arona, der kan bryste sig af den fornemme titel.
Så ja, du kan lige så godt vænne dig til SUV og crossovere. Spørgsmålet er så, om det er noget for dig – det kan følgende argumenter for og imod forhåbentlig gøre dig klogere på, hvis du skulle være i tvivl.
INSPIRATION: Søg SUV til salg og leasing på Bilbasen
Det siger næsten sig selv, men du har et bedre overblik over trafikken, når du kommer op i en suv. Det føles bare mere sikkert, når du kommer op i højden.
Fordi bilen er højere, så er den nemmere at komme ind i. Det gælder både for dig selv, men også når du skal bakse børn på plads på bagsæderne.
Stolene står højere i en suv, og derfor sidder du ikke med så strakte ben. Det er langt mere behageligt for kroppen. Det gælder også for bagsædepassagererne.
Det gælder ikke alle suv, men de fleste har en fornuftig mængde plads i kabinen. I og med at man sidder mere oprejst føles kabinen endda endnu større.
Suv-klassen bliver mere og mere populær, og det er godt for afskrivningen, der dermed ikke bliver så stor. En SUV taber færre penge.
Højere biler har et højere tyngdepunkt, og det gør at suv og crossover ikke er helt så stabile på vejen som de lavere biler. Den er mere vindfølsom og vil enten krænge mere i sving eller være hård i affjedringen.
En højere bil har et større frontareal, og dermed skal der flyttes mere luft, når en suv eller crossover kører. Desuden er en suv som regel tungere end en tilsvarende bil. Men vægtforskellen i dag er ikke helt så stor som tidligere, da crossovermodellerne ikke er bygget til ægte offroadkørsel, som de var i gamle dage. Det betyder dog også, at mange suv slet ikke dur til terrænkørsel, selvom deres udseende lægger op til det.
3 prisstærke firehjulstrækkere
Bilbasen har allerede afsløret designet på efterfølgeren til Danmarks billigste elbil, MG ZS EV. Nu kommer der også langt flere fakta på bordet for afløseren, som hedder MGS5.
Den nye Kia EV3 med 604 kilometer rækkevidde og Prestige-udstyr til spotpris på privatleasing: 1.495 kr. om måneden i 36 måneder. Man skal bare være klar til høj engangsydelse.
Hvert år findes Årets Bil i Danmark og Årets Brugtbil – og i samme genre kåres Årets Varebil. I 2025-kåringen er et meget varieret felt kogt ned til fem modeller.
XPeng G6 har kun været på markedet i Danmark siden august, men nu er den model forældet. I Kina har XPeng præsenteret en G6 med hurtigere opladning, designændringer og mere lækkert interiør.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2025 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.