Kategorier
Nyheder

Dacia Jogger løber foran med syv sæder til 184.990 kr.

Afløseren for både Logan MCV og Lodgy kommer til Danmark i februar. Priserne starter ved 179.990 kr., og for kun 5.000 kr. mere kører Jogger med syv sæder.

Af: Morten Bek / d. 7. december 2021

Den er så stor som en stationcar i Golf-klassen. Den har syv sæder som en VW Touran, men den koster kun det halve – nemlig 184.995 kr. Lyder det som en drøm for hele familien? Så er familiens næste bil den nye Dacia Jogger.

Når familien er færdig med at ligge på gulvet og skraldgrine over navnet – Jogger! – så er der god grund til at vende tilbage og se på selve bilen. Den kan blive et hit her i landet, når den kommer hertil i februar. Den har ikke bare lave priser, men også meget andet kørende for sig.

LÆS OGSÅ | TEST: Med Dacia Duster får du, hvad du betaler for 

Den nye Dacia har fem sæder som standard til priser fra 179.995 kr., og de to ekstra sæder koster kun 5.000 kr. ekstra. Den rumænske bil er en krydsning mellem en crossover og en stationcar. Som sådan afløser den både den kasseformede Lodgy og Logan MCV, som var en stationcar. Jogger er 455 cm lang og 163 cm høj. Den vil passe fint i en gennemsnitlig dansk garage eller carport.

Jogger er et andet ord for praktisk. Rumænerne har udhulet karrosseriet for at gøre bilen klar til syv sæder – og til masser af bagage. I bedste fald kan den rumme op til 1.819 liter bagsæderne lagt ned. Det er langt flere liter, end er er plads til i den store Audi A6 Avant.

Jogger kommer senere som hybrid med 140 hk

Men er den nye Dacia Jogger så ikke bare en gammel spand i nye klæ’r, vil den nysgerrige og sikkerhedsorienterede familie spørge? Nej, Jogger er helt ny. Den er ikke, som Duster, baseret på gammel teknologi. Den har en moderne platform, som vi kender fra eksempelvis Renault Captur.

Det er en platform, som har sikret Captur gode resultater i crashtest. Den gør også, at Jogger fås med automatisk nødbremse og adaptiv fartpilot. Spørg Dacia-sælgeren, om han kan levere Duster med de to ting, og han vil undskylde sig og hurtigt skynde at gemme sig i printerrummet.

LÆS OGSÅ | Skoda giver et løft til den oversete Karoq

Jogger fås ved introduktionen kun med en motor. Det er en 1-liters benzinmotor med tre cylindre, 110 hk og 200 Nm. En solid, stærk motor. Endnu mere tidssvarende bliver Jogger i starten af 2023, hvor den kommer som hybrid. Det er samme drivlinje som i bl.a. Renault Arkana E-Tech med 1,6-liters motor. I Jogger bliver ydelsen 140 hk.

Familien Danmark kan allerede nu bestille deres nye Jogger. Den fås i tre udstyrsniveauer. Jogger Essential er basismodel til priser fra 179.990 kr. Næste trin er Comfort fra 194.990 kr., og helt fornemt går det til i Extreme til priser fra 209.990 kr. Læg 5.000 kr. til på alle niveauer for at få i alt syv sæder.

Som Essential har Jogger bl.a. automatisk nødbremse og et system, som omdanner en af familiens smartphones til et integreret infotainmentsystem. Comfort kommer med aircondition, el-sidespejle, fartpilot, p-sensorer og 8″ touchscreen – en så godt som nødvendig opgradering. Extreme er klædt fint ud med bl.a. 16″ alufælge, bakkamera, nøglefri betjening og aut. klimaanlæg.

Af Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.