august 16, 2023

Prisfald får Toyota BZ4X ned i 377.990 kr.

Den elektriske Toyota BZ4X kom uheldigt fra start, men ændringer af blandt andet software skulle fikse nogle af problemerne. Et prisfald gør heller ikke skade.

TEKST OG FOTO Morten B. Bek

Toyota landede i et stormvejr med sin elbil BZ4X, da den sidste år kom ud til test hos europæiske journalister. Her på Bilbasen oplevede vi både ved almindelig test og ved en decideret forbrugstest et alarmerende højt strømforbrug, som vil resultere i en rækkevidde langt under de WLTP-baserede 513 kilometer (gælder basisudgaven Essential).

Toyota har i store træk holdt sig fra at kommunikere omkring problematikken med BZ4X, men japanerne har arbejdet ihærdigt på opdateringer af software og batteristyring, som blandt andet skulle åbne op for forbedret rækkevidde og mindre tab af rækkevidde ved brug af klimaanlægget.

Bilbasen får i efteråret en opdateret BZ4X til test, hvor vi vil holde skarpt øje med forbruget, men allerede kun kan vi glæde os over, at elbilen fra Toyota er faldet i pris.

BZ4X falder med 20.000 kr. på tværs af modelprogrammet

Et prisfald på en elbil i klasse med den dominerende Tesla Model Y er ingen dum idé, og ved at skære 20.000 kr. af alle udgaver af BZ4X kommer Toyotas elbil i basisudgaven prismæssigt under den billigste Model Y, som koster 382.490 kr.

BZ4X-basismodellen Essential (forhjulstræk, 204 hk) er faldet fra 397.990 kr. til 377.990 kr. Den har 18″ alufælge, tagræling, 8″ infotainmentskærm, navigation, varme i forsæder og rat, bakkamera, adaptiv fartpilot og nøglefri betjening.

BZ4X Active er midterste variant, og den er faldet fra 419.990 kr. til 399.990 kr. Her er matrix-LED-forlygter, el-betjent bagklap, 12,3″ infotainmentskærm, el-justerbart førersæde, 360 graders kamera, trådløs mobilopladning og varme i forruden standard.

Bedste udstyrede og dyreste BZ4X i udgaven med forhjulstræk er Executive-modellen, som er faldet fra 459.990 kr. til 439.990 kr. Den er fuldt loaded med 20″ fælge, metallak, panoramaglastag, indtræk i kunstlæder, JBL-lydanlæg, varme i bagsædet og ventilerede forsæder.

Firehjulstræk – ved hjælp af en ekstra elmotor ved bagakslen til en samlet effekt på 218 hk – koster 5.000 kr. mere og er en mulighed til udgaverne Active og Executive.

Del artikel:

Brugte Toyota BZ4X til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS